У Черкасах відкрили кримінальне провадження за неправдиве повідомлення про вчинення злочину

У Черкасах відкрили кримінальне провадження за неправдиве повідомлення про вчинення злочину

Слідчі Черкаського відділення поліції викрили чоловіка, який надав неправдиве повідомлення про викрадення власного автомобіля. Йому за такі дії загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до двох років. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби ГУНП України в Черкаській області.

До Черкаського відділення поліції надійшов виклик від 35-річного жителя одного із сіл Черкаського району про те, що з-під будинку невідома особа викрала його автомобіль.

Отримавши опис машини, правоохоронці розшукали авто на одній із вулиць міста Черкаси. ‎Як з’ясувалося, співробітники патрульної поліції помітили даний транспортний засіб ще вночі, водій якого на великій швидкості втік від поліцейських.

Під час з’ясування обставин події слідчі Черкаського відділення поліції встановили, що автомобіль заявника ніхто не викрадав. Чоловік катався по нічним Черкасам без документів на права керування транспортним засобом. Після того, як втік від правоохоронців, кинув автівку в одному з дворів Черкас. Вранці повідомив, що її викрали.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене статтею, – позбавлення волі на строк до двох років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x