У Каневі відбувся міжнародний кінофестиваль

У Каневі відбувся міжнародний кінофестиваль

Протягом трьох днів жителі та гості Канева мали змогу зануритися в світ кіномистецтва, переглядаючи стрічки сучасного українського кіно, відвідуючи цікаві майстер-класи та перформанси, спілкуючись із акторами й режисерами. Урочиста церемонія відкриття кінофестивалю відбулася у п’ятницю, 17 серпня ц.р., в міському кінотеатрі «Канів». Про це «Нова Доба» дізналася із Канівської міської ради.

Саме Канів свого часу став для кінорежисера, кінооператора та сценариста Юрія Іллєнка особливим місцем. У шевченківському краї митець бачив перспективне кінематографічне майбутнє. До слова, в Каневі ім’я Юрія Іллєнка носить не тільки фестиваль, а є й вулиця з його іменем та кіноконцертний майданчик просто неба біля Дніпра.

– Я провів на Канівщині дуже багато часу. Мій дід родом з цього міста. Я тут почуваюся як удома, – зауважив почесний гість фестивалю, голова державного агентства України з питань кіно, син відомого кінорежисера Пилип Іллєнко. – Варто зауважити, що сьогодні українського кіно стає дійсно багато. А цей фестиваль є чи не єдиним місцем доступу до українських кінострічок.

Цьогоріч до конкурсної програми Канівського фестивалю увійшли 23 фільми у номінаціях: «Документальний фільм», «Анімаційний фільм», «Ігровий фільм», «Музичний фільм», «Соціальний фільм». Холоднокровно і неупереджено вирішували долю учасників фестивалю потужний склад журі. Це – українська кіноактриса, кінорежисер, заслужена артистка України, народна артистка України Людмила Єфименко; актор театру та кіно, артист дубляжу, заслужений артист України Микола Боклан; кінорежисер, сценарист Тарас Ткаченко; ведучий, журналіст, генеральний директор ТОВ «Формат Фільм» Олег Коляда; сценарист Вадим Шинкарьов; режисер Ярослава Руденко-Шведова; актриса театру та кіно, креативний продюсер програми «Зірковий шлях» Оксана Восканян; професійна актриса, актриса дубляжу Катерина Сергєєва; актриса театру і кіно, викладач акторської майстерності Тетяна Негрій.

Творчу атмосферу допомагали створювати й почесні гості заходу: актриса кіно Тетяна Юрікова; акторка театру і кіно Валерія Ходос, заслужений артист України Юрій Дяк; режисер Олеся Моргунець-Ісаєнко, директор картини «Казка про гроші» Олена Бородинець та інші.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x