ЧНУ увійшов у 10-ку вишів, котрі реалізовуватимуть проект ERASMUS+

ЧНУ увійшов у 10-ку вишів, котрі реалізовуватимуть проект ERASMUS+

Серед 10 вишів з різних областей України котрі реалізовуватимуть проект європейської програми Erasmus+ КА2 напрям Capaсity Building in Higher Education «Журналістська освіта задля демократії в Україні» є Черкаський національнимй університет імені Богдана Хмельницького. За результатами проекту учасники мають представити на розгляд Міністерства освіти і науки України Національні рекомендації щодо впровадження оновлених програм у вишах країни. Загальний бюджет проекту склав близько 800 тис євро. Повідомляють на сайті Міністерстві освіти і науки України.

Учасниками проекту також є фахівці іноземних вишів (Великобританія, Польща, Ірландія, Швеція) та професійних організацій (Великобританія, Австрія, Нідерланди, Україна). Так, дослідники з\’ясують, як підвищити якість бакалаврських і магістерських програм із журналістики до стандартів ЄС, сприяти працевлаштуванню студентів за фахом, просувати медіаграмотність у суспільстві, а також налагодити міжнародну мобільність. У межах проекту також планується удосконалити оснащення лабораторій факультетів журналістики України – надати сучасне відеообладнання, комп’ютерне устаткування, спецтехніку тощо.
Для покращення журналістської освіти партнери проведуть низку практичних заходів, відвідають профільні університети закордоном та розкажуть про свій досвід під час лекцій в Україні. Серед запланованих заходів – перегляд і перехресна експертна оцінка освітніх програм на факультетах журналістики в українських вишах, проведення днів відкритих дверей і презентацій оновлених програм, розробка онлайн-курсів із медіаграмотності, їх апробація та запуск в режимі дистанційної освіти тощо.

Координатором усього проекту став Університет Ба Спа (Великобританія). Партнерами проекту є Міністерство освіти і науки України та Українська асоціація студентів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x