Геннадій Бобов допоміг лисянським лікарям і освітянам

Геннадій Бобов допоміг лисянським  лікарям і освітянам

Недаремно кажуть, що коли в селі зникає школа, з нього зникає молодь. Коли ж закривається лікарня – вимирає все село. Дивно, що такі прості речі є незрозумілими для багатьох представників влади, як центральної, так і на місцях. Та, на щастя, є люди, які розуміють, що дійсно потрібно селянину. Народний депутат Геннадій Борисович Бобов – один із таких небайдужих черкащан. Днями він відвідав декілька найважливіших закладів Лисянського краю і привіз селянам вкрай необхідні подарунки.

Почапинська лікарська амбулаторія заснована дуже давно. Її працівники досі пам’ятають ті часи, коли в селі проживало понад 6 тисяч населення. І всім постійно були потрібні послуги медиків.

– Я тут працюю з 1983 року, – розповідає завідувач Почапинської лікарської амбулаторії Михайло Ярмоленко. – Раніше в нас був навіть стаціонар неврологічного відділення на 25 ліжок. Згодом ситуація змінилася. Занепав цукровий завод, місцевий колгосп, почало зменшуватися населення. Сьогодні в селі проживає до 2 800 мешканців, але і їх постійно стає менше. Медичний заклад для села дуже важливий. Окрім почапинців, до нас звертаються і жителі Комарівки, Шестеринців, Шендерівки. Фінансування в цьому році взагалі не було ніякого. Тому сьогодні єдина надія на небайдужих людей, які мають змогу і бажання допомагати. Дуже вдячні Геннадію Борисовичу за такі вчасні подарунки. Сумка лікаря, переносні штативи для крапельниць та багато іншого обладнання допоможуть нам значно якісніше обслуговувати населення.

Невеличке село Петрівська Гута не має власної сільської ради, оскільки тут проживає лише 150 осіб. Натомість у населеному пункті є власний фельдшерський пункт, де працюють два професіонали: фельдшер і молодша сестра.
– У середньому в день до нас звертаються 3–4 особи, – розповідає заві­дувач ФП с. Петрівська Гута Лариса Миколаївна Зорич. – Зрозуміло, що для якісної роботи потрібне відповідне обладнання. Інколи виходить так, що єдиний спосіб отримати його – звернутися по допомогу до людей, які готові допомагати.

З Геннадієм Бобовим ми знайомі багато років. Ось і нині він подарував закладу багато потрібних речей. Наприклад, у нас не було глюкометра, і, коли люди приходили й просили поміряти рівень цукру, нам просто не було що їм відповісти. Також дуже необхідні для закладу дитячі електронні ваги. У нас 23 дитини в селі, а ваги були вже дуже старі. У пригоді стане й інше обладнання.

Подібний подарунок цього дня отримав і інший фельдшерський пункт, який розташовується неподалік – у селі Журжинці.

– Наш заклад обслуговує 850 осіб місцевого населення, – говорить завідувач Журжинського ФП Надія Григорівна Пилипенко. – Він має давню історію, але цим сьогодні мало кого вразиш. Може, тому про нас інколи забувають. Добре, що пам’ятають такі добросердечні люди, як наш депутат. Сьогодні він привіз багато необхідного медичного обладнання, серед якого тонометри, ростоміри, глюкометри, ваги та багато іншого. Не забув і про наше минулорічне прохання щодо меблів. Тепер будемо просити, щоб допоміг із ремонтом. Спасибі йому за те, що не забуває про сільських медиків.

Медицина – не єдиний напрямок, який перебуває в колі уваги народного депутата. Під час нещодавніх відвідин Журжинців він поцікавився не лише фельдшерським пунктом, а й навчальним закладом.

– Наша школа хоч і не велика, але має гарні традиції й цікаву історію. Цього року їй виповнюється 185 років, – розповідає директор Журжинецького НВК Лариса Валентинівна Берестова. – Тут працює 17 вчителів і 9 інших робітників, навчається 64 учні, 12 дошкільнят. Сюди ходять діти з Журжинців і Петрівської Гути. На жаль, фінансування закладу недостатнє. Тому підтримка Геннадія Борисовича є надзвичайно цінною та важливою і для дітей, і для нас. Ми співпрацюємо з ним уже не перший рік. Наприклад, минулого року подарував нам телевізор, мультимедійний комплекс: ноутбук, проектор і мультимедійний екран, а також комплекти меблів для дошкільнят, спортивний інвентар. Щороку до свят його представники роблять нам подарунки. Ось і знову отримали сучасну техніку: телевізор та ноутбук, а також комплекти меблів для першокласників.

Плазмовий телевізор та сертифікат на нові меблі від Геннадія Бобова отримав ще один навчальний заклад Лисянщини – той, що дає освіту учням с. Шестеринці.

– У нас у селі проживає всього 300 осіб, а школу, яка розрахована на 200 учнів, відвідує 46 школярів та 9 дошкільнят, – розповідає директор Шестеринського НВК Валентина Анатолівна Шіптенко. – Хоча діток у нас небагато, але ми всіх їх цінуємо і даємо хороші знання. Діти непогано складають ЗНО, навчаються у вишах. На жаль, їх мало, тому заклад з першого вересня втратить статус НВК і стане філією лисянської школи, але ми докладемо максимум зусиль і для того, щоб зберегти весь колектив у повному складі (а на сьогодні це 29 осіб, 17 із яких – педагоги), і для того, щоб забезпечити діток гідним рівнем освіти. Без підтримки небайдужих людей це сьогодні зробити неможливо. Тому ми всі дуже вдячні Геннадію Борисовичу за розуміння і піклування.

Олена Столяр, фото Олександр Рибалка

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x