Професорка ЧНУ взяла участь у міжнародному літературному форумі

Професорка ЧНУ взяла участь у міжнародному літературному форумі

Професор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Людмила Ромащенко стала учасницею Міжнародного форуму «Образ дитинства в літературі і мистецтві». Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби навчального закладу.

У науковому засіданні також взяли участь літературознавці, мовознавці, видавці, письменники, художники з Польщі, Білорусі, України, Естонії, Казахстану, Німеччини, Швейцарії, Фінляндії, Китаю та США.

Під час літературних читань професор Черкаського національного представила науковцям доповідь «Дитяча тематика у творчості українських письменників-шістдесятників (Григір Тютюнник)». За словами Людмили Іванівни, участь у міжнародній конференції стала доброю традицією для наукових працівників ЧНУ імені Богдана Хмельницького.

– На цьогорічному міжнародному форумі розглядалися важливі проблеми розвитку дитячої літератури. Справжньою несподіванкою для мене стала зустріч із доктором філологічних наук, професором Євразійського національного університету ім. Л.М. Гумільова (Астана, Казахстан) Абаєм Каіржановим, чия наукова доля пов’язана з Україною і нашим університетом. Він автор 10-и монографій, що видавалися в Казахстані, Україні, Росії, і сотень статей, опублікованих у різних країнах Європи, Азії та Америки». Абай Каіржанов передав найкращі побажання університету та моїм колегам, зокрема, викладачам кафедри російської мови, зарубіжної літератури та методики навчання, – підсумувала Людмила Іванівна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x