Найкорисніші страви української кухні

Найкорисніші страви української кухні

Лікарі переконані, що особливу цінність становлять ті страви, в основі яких – продукти з місць нашого проживання. Пропонуємо вам п’ять найсмачніших та дуже корисних українських страв.

Сало з часником зміцнить серце й імунітет. Сучасні люди прагнуть збільшити в меню кількість рослинних жирів, адже користь жирних кислот омега-3 давно підтвердили. Проте саме в свіжому і солоному салі є те, що необхідно для підтримки імунітету й здоров’я периферичної нервової системи – насичені жири. Так-так, холестерин, якого всі так бояться. Проте вже доведено, що той холестерин, який відкладається на стінках судин, потрапляє туди не з продуктів, а є наслідком порушеного метаболізму. Крім того, сало містить цінну арахідонову кислоту, що підтримує здоров’я серця і судин. В олії вона відсутня.

Борщ підвищить загальний тонус. І пісний, і м’ясний борщ є джерелом вітамінів і мінералів. Відвар із овочів і зелені в поєднанні з клітковиною й білками зміцнює організм, покращує травлення та очищає кишечник. Те, що свіжі овочі корисніші – омана. Відварені овочі мають змінену структуру, яка сприяє засвоєнню поживних речовин. А коли ви їсте свіжі салати – велику частину повільних вуглеводів із овочів наш організм не перетравлює.

Холодець корисний для суглобів. Холодець і заливне часто плутають, проте принцип приготування цих страв різний. У заливному використовують звичайний бульйон і желатин. А правильно зварений холодець не потребує желейних додатків, адже всі необхідні для його щільності речовини містять кістки та хрящі. Густий бульйон у комплексі з відварними овочами і м’ясом дуже корисний для суглобів (при артрозі, відновленні після травм) і дихальних шляхів. Саме ті речовини, які виварюються із яловичих кісток і хрящів, є необхідними компонентами для відновлення хрящової тканини в людини. Зміцнювальна дія насиченого бульйону позначається насамперед на стані легень: екстрактивні речовини й білки покращують стан епітелію й допомагають при туберкульозі, хронічному бронхіті, бронхіті курця.

Сирники зі сметаною для гарної усмішки. Сирники зі сметаною – ідеальна страва для тих, хто переймається здоров’ям зубів, волосся, нігтів та шкіри. Ця страва корисна для дітей у період активного росту: регулярне вживання дієтичних сирників зі сметаною допомагає запобігти викривленню хребта й карієсу в дітей. Кальцій, який містить свіжий сир, наш організм не завжди здатен повністю засвоїти. Лікарі стверджують, що кальцій у поєднанні з молочним білком найкорисніший для зубної емалі.

Вареники з вишнями допоможуть покращити метаболізм. Вареники з вишнями можуть бути як десертом, так і основною стравою. Вони можуть замінити солодощі у вашому раціоні, при цьому не стануть зайвими сантиметрами на талії, якщо готувати їх з борошна твердих сортів пшениці. Таке тісто в поєднанні з вишнями стане джерелом повільних вуглеводів і рослинного білка. Вишні покращують травлення й обмін жирів в організмі, тому, якщо ви хочете схуднути, їжте пісні вареники на вечерю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x