«Без пісні не уявляю свого життя»

«Без пісні не уявляю свого життя»

Владислав Федоряка співає ще з дитинства, професійно ж займається вокалом з першого класу вже 10 років. За цей період хлопець має багато досягнень і перемог, та не збирається зупинятися на досягнутому. У цьому неабияк підтримують сина його батьки, Галина та Юрій, які також напрочуд творчі й талановиті люди.

‒ Без вокалу я не уявляю свого життя, напевно, це − моє покликання, ‒ зазначає Владислав. ‒ Любов до пісні передалася мені генетично, бо від діда-прадіда співали і співають в нашому роду. Мама мого тата, бабуся Ліда, понад 30 років працювала директором Будинку культури, а за професійною освітою − керівник оркестру народних інструментів, тож добре грає на баяні. Дуже гарно співає і дідусь Гриша. По маминій лінії бабуся Надя має теж дивовижний голос, а тому була солісткою в ансамблі, хорі і навіть пройшла прослуховування та отримала шанс стати артисткою Черкаського народного хору під керівництвом Анатолія Пашкевича, але так склалось, що не довелося там співати, не можливий був переїзд. Перша вчителька вокалу Таїсія Груша пророкувала артистичне майбутнє свого учня, тож завжди закликала батьків везти сина на конкурси, зазначаючи, що ваш Влад − це артист. Цю думку підтримали у своїй творчій роботі з юним талантом й інші педагоги Влада, серед яких викладач вокалу Золотоніської дитячої музичної школи Станіслав Іванилюк та керівник вокальної студії «Дивограй» Валентина Сікорська.

Переїхали батьки із Золотоноші до Черкас, коли Владислав закінчив 5-й клас. Тоді на прохання шкільних вчителів, зокрема і Таїси Вікторівни, хлопець на прощання влаштував у пришкільному таборі свій перший сольний концерт, адже вже тоді став улюбленцем.

В обласному центрі юний вокаліст займався в Черкаській дитячій школі мистецтв. Його наставницею стала Наталія Комарова, директор цього закладу.
‒ Дитяча школа мистецтв – це особливий період у житті сина, період наполегливої праці Владислава і його активної участі у всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Та час іде, і нам треба рухатися далі, ‒ розповідає батько Юрій Федоряка.

Родзинкою виконавської майстерності Влада є те, що він співає естраду, поєднуючи її з технікою академічного вокалу. Це завжди відзначають усі імениті члени журі та досвідчені зірки на різноманітних конкурсах.

‒ Владислав навчався в Дитячій школі мистецтв на відділі естрадного співу і отримав свідоцтво з відзнакою, проте все одно він перебуває у творчих пошуках, експериментує, пробує свої сили і на нелегкій творчій ниві академічного вокального мистецтва, адже − це фундамент виконавської майстерності артиста, ‒ розповідає мама хлопця пані Галина. ‒ У Наталії Комарової, яка досить довгий час навчала Влада музики, є талант − підштовхувати молодих виконавців на експерименти і знайти їхню унікальність. Тож саме вона пропонувала Владу спробувати щось нове, і це принесло успіх.

Про «Чорноморські Ігри» хлопець разом зі своєю талановитою колегою Крістіною Жуковською дізналися рік тому. І вирішили піти туди наступного разу. За місяць до кінця подачі заявок до першого відбіркового туру, Владислав почав готуватися, і попри те, що потрібно було 8 фонограм у різній якості, відео, він усе встиг. Подав заявку в останній день і дуже хвилювався, чи пройде далі.

‒ У той момент я не думав про те, що вийду в суперфінал чи візьму першу премію, а хвилювався, чи приймуть мою заявку, ‒ зізнається Владислав. ‒ Відбіркових етапів було два: у першому було 563 учасники, у наступному – понад 200. Другий етап – це дводенне прослуховування в Києві, де було професійне журі. Я сильно хвилювався, коли було жеребкування на прослуховуванні, хотів витягти щасливе число. Дякуючи Богу, це був номер 24, тож дуже зрадів, адже 24-го − у мене день народження, отож твердо вірив і впевнено зробив перші кроки на велику сцену.

Конкуренція була досить сильною, адже багато дітей приїхало вже після участі та перемог у телепроекті «Голос. Діти», але Владислав пройшов у півфінал, який проходив у місті Скадовськ, до слова, із 29 хлопців далі пішли лише 8.

‒ Для мене перемогою вже була моя участь у півфіналі в Скадовську, ‒ зазначив Влад. − Дякуючи президенту компанії «Таврійські ігри», команда організаторів у Скадовську виконала свою роботу на надзвичайно високому професійному рівні.

Талановитий черкащанин зачарував суддів своєю виконавською майстерністю, хлопець пройшов до фіналу, був у трійці найкращих у своїй номінації. Потому, набравши 87 із 90 можливих балів, став учасником суперфіналу «Чорноморських Ігор». Для виступу в суперфіналі хлопцеві зробили хореографічну постановку, яку потрібно було опанувати досить швидко і гармонійно поєднати дівочу хореографію, конкурсну вокальну майстерність і колективне вміння пережити пісню та розказати її зміст у новому прочитанні. Усе удалося. Виступ був феєричним.

Одним із найбільш хвилюючих моментів стало оголошення результатів конкурсу. Владислав посів перше місце в номінації «Хлопці. Старша група». Зараз для Владислава відкриваються нові перспективи, нині ж юний артист перейшов до випускного 11-го класу Черкаської гімназії №9 ім. О. Луценка, тепер у хлопця вибір – де далі продовжити навчання. Зрозуміло, що це будуть музика і вокал, адже пісня йому до душі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x