Яка користь меду?

Яка користь меду?

Багато експертів радить уживати мед по одній чайній ложці на день за умови відсутності алергії. При цьому мед призначають не лише для профілактики, але і як допоміжний засіб при лікуванні багатьох захворювань і хронічних недуг. Завдяки високому вмісту вітамінів: С, К, Е, групи В, а також мікроелементів, органічних кислот та інших корисних речовин мед є природним еліксиром здоров’я. Який же мед вибрати?

Липовий мед. Цей світлий сорт меду рекомендують при застудних захворюваннях. Липовий мед має бактерицидні та потогінні властивості, тому допомагає перемогти як високу температуру, так і кашель.

Луговий мед. Цей збірний продукт благотворно впливає на печінку, серце, органи дихання. Також луговий мед є добрим антисептиком при зовнішніх шкірних захворюваннях.

Гречаний мед. Такий темний і насичений мед допомагає підвищити імунітет. Також він незамінний при авітамінозах і анеміях. Завдяки високому вмісту заліза гречаний мед швидко відновлює сили та поповнює дефіцит корисних елементів в організмі.

Лісовий мед. Цей сорт меду рекомендують при підвищеному тиску. За словами експертів, лісовий мед допомагає стабілізувати тиск, особливо незамінний для гіпертоніків. Також ефективний при захворюваннях органів дихання.

Акацієвий мед. Світлий мед допомагає при проблемах зі шлунково-кишковим трактом, жовчним міхуром і нирками. Мед з акації має легку жовчогінну та сечогінну дію, тому експерти часто рекомендують його проти застою жовчі, утворення каменів, піску тощо. Також акацієвий мед допомагає при безсонні й заспокоює при нервових розладах.

Конюшиновий мед. Цей світлий сорт меду показаний при дієтичному харчуванні, зокрема якщо є проблеми з травленням. Конюшиновий мед допомагає при печії.

Соняшниковий мед. Має насичений жовтий колір, його рекомендують при порушенні обмінних процесів в організмі, а також для зміцнення імунітету.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x