Черкаські підприємства скоротили заборгованість із заробітної плати

Черкаські підприємства скоротили заборгованість із заробітної плати

Завдяки ряду заходів, вжитих фахівцями ДПІ у м. Черкасах відносно економічно активних підприємств, які мають зарплатну заборгованість перед власними працівниками, дев’ять з них погасили або зменшили ці борги на загальну суму майже 1,3 млн грн, завдяки чому до бюджету надійшло майже 180 тис грн податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомляє ДПІ у м. Черкасах.

Фахівці управління оподаткування доходів і зборів з фізичних осіб провели бесіди з керівниками 246 підприємств міста, які виплачували заробітну плату у розмірі, меншому за мінімальний. «За результатами таких зустрічей 96 % суб’єктів господарювання підвищили розмір зарплати», – зазначив Олег Коваль.

Також, щодо 52 підприємств, які виплачували заробітну плату нижче мінімального розміру, подано матеріали до Територіальної державної інспекції з питань праці та до органів місцевого самоврядування.

«За підсумками проведеного комплексу заходів, спрямованих на підвищення рівня заробітної плати, до черкаського міського бюджету у вигляді податку на доходи фізичних осіб додатково надійшло понад 736 тис грн, в т. ч. у березні – майже 310 тис грн», – повідомив Олег Коваль.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x