На автодорогах Черкащини ремонтують мости та шляхопроводи

На автодорогах Черкащини ремонтують мости та шляхопроводи

Цього року на замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області проводяться роботи з ремонту мостів та шляхопроводів в Городищенському, Жашківському, Канівському, Смілянському, Уманському, Христинівському та Черкаському районах. Ремонтні роботи здійснюються у рамках Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2018–2022 роки. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби САД у Черкаській області.

Так, в Уманському районі на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-12 Стрий–Тернопіль–Кропивницький–Знам’янка на ділянці км 535+690 продовжуються роботи із реконструкції шляхопроводу через залізничну колію та підходів до нього. Таких масштабних ремонтних робіт на штучних спорудах на автошляхах області не було з 2011 року. Підрядною організацією в рамках реконструкції цього шляхопроводу буде збудовано нову штучну споруду через залізничну колію за сучасними стандартами.

Продовжуються роботи із будівництва нової прогонової споруди шляхопроводу на даній ділянці дороги. Реконструкція передбачає розширення проїжджої частини, облаштування нових опор шляхопроводу, прогонових споруд, заміну балок, влаштування водовідведення, облаштування тротуару, влаштування нового бар’єрного та перильного огородження, нанесення дорожньої розмітки, влаштування штучного освітлення мосту. Також влаштують нове асфальтобетонне покриття на підходах до шляхопроводу, встановлено нові дорожні знаки.

У Христинівському районі на автодорозі М-12 Стрий–Тернопіль–Кропивницький–Знам’янка на ділянці км 530+354 продовжуються роботи із поточного середнього ремонту мосту через річку та підходів до нього.

На автомобільній дорозі загального користування державного значення Н-01 Київ-Знам’янка у місті Корсунь-Шевченківський, на замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області, завершилися роботи з експлуатаційного утримання мосту через річку Рось на км 144+558.

У рамках експлуатаційного утримання мосту працівники підрядної організації відновили деформаційні шви, влаштовували гідроізоляцію проїзної частини та провели ремонт асфальтобетонного покриття.

У Смілянському районі на автомобільній дорозі загального користування державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань завершені роботи з експлуатаційного утримання шляхопроводу на км 64+633.

У рамках експлуатаційного утримання шляхопроводу працівники підрядної організації провели ремонт проїзної частини шляхопроводу. Було зроблено ремонт прогонової будови мосту, проведено захист бетонних та металевих конструкцій від корозії, відновлено деформаційні шви, пофарбовано металеве перильне та парапетне огородження, влаштовано асфальтобетонне покриття тротуару, проведено ремонт залізобетонної плити проїзної частини і покриття проїзної частини, конуси шляхопроводу укріплено залізобетонними плитами.

У Канівському районі на автомобільній дорозі загального користування державного значення Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук на ділянці км 23+852 проходять роботи із поточного середнього ремонту мосту через річку Рось. Наразі ремонтні роботи проводяться на правій стороні мосту через річку Рось, яку огороджено бетонними блоками для захисту працівників від наїзду автотранспорту. Рух автотранспорту на мосту не перекривався і зараз проводиться по лівому проїзду через міст.

Вже проведено фрезерування старого асфальтобетонного покриття, демонтовано залізобетонне дорожнє огородження і металеве бар’єрне огородження. Проведено розбирання тротуарних блоків на проїзній частині мосту, демонтовано захисний шар мосту та гідроізоляції.

Міст через річку Рось на ділянці км 23+852 на автомобільній дорозі загального користування державного значення Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук побудований у 1969 році. В результаті довготривалої експлуатації, негативного впливу кліматичних умов, збільшення інтенсивності руху автомобільного транспорту, у тому числі великовагового більше 40 тонн, відбувалося руйнування балок прогонових будов, деформаційних швів та асфальтобетонного покриття.

Під час поточного середнього ремонту мосту через річку Рось на автодорозі Р-10 буде влаштоване нове асфальтобетонне покриття проїзної частини, водовідведення, тротуару, нове бар’єрне та перильне огородження, відремонтовано опори, прогонові споруди, замінено балки, влаштовано тротуари та нанесено дорожню розмітку. Також буде влаштовано нове асфальтобетонне покриття на підходах до шляхопроводу, встановлено нові дорожні знаки. Роботи із поточного середнього ремонту мосту завершаться до кінця цього року. Проведення поточного середнього ремонту мосту через річку Рось фінансується за рахунок коштів митного експерименту.

Також ремонту потребує і міст через річку Росава на автодорозі державного значення Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук на км 19+974. Під час обстеження фахівцями державного підприємства «Укрдіпродор» було виявлено ряд недоліків та дефектів, які потребують їх негайного усунення. Службою автомобільних доріг у Черкаській області було розроблено проектну документацію щодо його ремонту та проведено тендер на проведення поточного середнього ремонту мосту через річку Росава. Вже укладено угоду з переможцем аукціону.

У Жашківському районі на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-05 Київ-Одеса виконано роботи з експлуатаційного утримання шляхопроводу на км 146+995.

Під час експлуатаційного утримання цього шляхопроводу було відремонтовано прогонову будову мосту, виконано захист від корозії бетонних та металевих конструкцій, ремонт деформаційних швів, відремонтовано залізобетонні плити проїзної частини, укріплено конуси мосту залізобетонними плитами, влаштовано гідроізоляцію проїзної частини та ремонт покриття.

Постійний технічний нагляд за якістю проведенням ремонтних робіт на штучних спорудах здійснюють спеціалісти Відділу якості, технічного контролю та нових технологій та Лабораторії з контролю якості Служби автомобільних доріг у Черкаській області та ДП «Дорожній контроль якості».

Всі роботи із ремонту мостів планують завершити цього року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x