Прогноз погоди на Черкащині на святкові дні

Прогноз погоди на Черкащині на святкові дні

Третій тиждень європейський антициклон формує погоду Черкащини. Повідомляють в в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.
Нинішній тиждень особливий для українців, адже ми всі готуємося до святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.

23-24 серпня на Черкащину надходитиме прохолодне повітря із Балтики. Тому тимчасово похолодає, середньодобова температура повітря знизиться на 2-3º, а денні температури очікуються в межах 22-27º, вночі 11-16º. В ранкові години вже можна буде відчути осінню прохолоду. В окремих районах області є імовірність локальних грозових дощів.

Літні температури, відсутність ефективних дощів та суховії сприяли висушуванню верхнього шару ґрунту і підстильної поверхні. Зараз в екосистемах області скрізь найвищий 5 клас пожежної небезпеки, лише у Жашківському районі – високий. Тому не слід спалювати пожнивні рештки, стерню після збирання врожаю. Особливу увагу на дотримання правил безпеки варто звернути мисливцям і відвідувачам лісів та паркових зон, адже сезон полювання на пернату дичину у цьому році розпочався і триває на фоні надзвичайної пожежної небезпеки.

У суботу та неділю антициклон із Заходу організує в області стійку та теплу погоду. Денні 25-30º створять комфортні для відпочинку на природі та збирання врожаю картоплі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x