Встановлено перший рекорд Чигиринщини

Встановлено перший рекорд Чигиринщини

23 серпня під час святкування Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України вперше на Чигиринщині започатковано та встановлено перший рекорд Чигиринщини «Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі». Про це «Новій Добі» стало відомо з Чигиринської РДА.

Для установлення рекорду всі гості та жителі Чигиринщини прийшли на святкування в одязі у стилі української вишиванки.

Результати рекорду затверджені протоколом організаційного комітету та занесені до «Книги рекордів Чигиринщини» з відповідним фото звітом. У встановленні першого рекорду взяли участь 702 особи.

Встановлення рекорду – це свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції і об’єднати українців навколо вишиванки, яка є не тільки символом краси, молодості, наслідування, а й нашим генетичним кодом.

Вишиванка – національна святиня, бо символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь, що не переривається віками. Вишиванку передають з роду в рід, зберігають як реліквію. Вона символ здоров’я й краси, щасливої долі і родинної пам’яті, любові і вірності, адже вишита українська сорочка – це не просто одяг, це справжній оберіг.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x