Черкаські правоохоронці затримали викрадачів автомобіля, серед яких іноземець (ВІДЕО)

Черкаські правоохоронці затримали викрадачів автомобіля, серед яких іноземець (ВІДЕО)

Співробітники СРПП Чорнобаївського відділення поліції затримали двох чоловіків, які в місті Золотоноші скоїли незаконне заволодіння автомобілем. Один із затриманих виявився жителем однієї із країн Сходу, та на момент затримання не мав законних підстав перебувати на території України. За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби ГУНП України в Черкаській області.

Про незаконне заволодіння транспортним засобом в Золотоніський відділ поліції повідомив власник викраденого автомобіля. Чоловік розповів поліцейським, що залишив автомобіль біля однієї із багатоповерхівок в Золотоноші. Вранці виявив, що той зник.

Інформацію було негайного зареєстровано, на території Золотоніського, Драбівського та Чорнобаївського районів введено оперативний план «Перехват», та протягом десяти хвилин орієнтовано наряди та підрозділи поліції Черкащини на затримання зловмисників. На території Чорнобаївського району поліцейські сектору реагування патрульної поліції виявили розшукуваний автомобіль. Він рухався в напрямку міста Чорнобай на великій швидкості, ігноруючи знаки дорожнього руху та світлофори.

На вимогу правоохоронців зупинитись, водій лише додав швидкості та почав тікати. Під час нетривалого переслідування автомобіль було зупинено. Водій та пасажир вискочили з автомобіля та намагалися втекти, проте були відразу затримані. Ними виявилися 21-річний житель Черкас та 25-річний житель іншої держави, який на території України перебував без відповідних дозвільних документів. Зі слів затриманих стало відомо, що автомобіль вони викрали щоб покататися.

Речовий доказ вилучено. Чоловіків затримано згідно статті 208 КПК України. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п\’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x