Байкерському клубу «Маніжа» виповнилося 40 років

Байкерському клубу «Маніжа» виповнилося 40 років

З нагоди 40-літнього ювілею мотоклубу «Маніжа» у Городищі відбувся всеукраїнський зліт байкерів. Місце проведення зльоту незмінне – парк колишнього цукрозаводу. Байкерам подобається фотографуватися на фоні руїн збанкрутілого і зруйнованого підприємства. Більшість байкерів звичні до похідного життя. Тому купалися в ставку, весь парк заставили наметами, в яких і ночували. Кожен учасник зльоту отримав ювілейний значок і бейджик. Колоритною колоною байкери проїхали центральними вулицями міста.

У програмі зльоту було багато музики біля вогнища. На імпровізованій сцені виступали рок-гурти. Провели конкурс на краще байкерське караоке. Була ретро-дискотека під улюблені пісні семидесятих-вісімдесятих років. виступали товстенькі стриптизерки. Для гостей було традиційне частування – засмажений на багатті бичок і великий торт у вигляді синьо-жовтого прапора.

Байкерському клубу «Маніжа» виповнилося 40 років

– Зльоти проводимо з 2008 року, – розповідає лідер місцевих байкерів Олександр Шендрик. – До нас приїздять учасники з усієї України, а також представники Молдови, Польщі, Німеччини та навіть США. Мета заходів – на прикладі любителів мототехніки і мотоспорту продемонструвати єдність України. Колоною мотоциклів ми відвідуємо історичні місця, пов’язані з Тарасом Шевченком, Семеном Гулаком-Артемовським, Павлом Чубинськии, родиною Симиренків. У себе вдома я облаштував байк-пост, де упродовж усього року зупиняються на відпочинок байкери, які їдуть повз Городище.

Байкерському клубу «Маніжа» виповнилося 40 років

«Маніжа» – найстаріший байкерський клуб України, був створений 1978 року. Названий за іменем одного з місцевих кутків. Хлопці ганяли на «Явах», на їхніх шкіряних куртках красувалася намальована олійною фарбою підкова і назва клубу. Організаторами були справжні місцеві шибайголови: Віктор Дяглюк, Анатолій Онопрієнко, Олександр Клименко, Володимир Жук, Костянтин Новак, Юрій Жежер, Олександр Шендрик… Клуб об’єднував більше двадцяти байкерів. Влітку усією ватагою мчали у Крим або Карпати.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x