Черкаські спортсмени представлятимуть Україну на Юнацьких Олімпійських іграх

Черкаські спортсмени представлятимуть Україну на Юнацьких Олімпійських іграх

Сьогодні у прес-центрі Черкаської ОДА відбулася зустріч із провідними черкаськими спортсменами та тренерами, які розповіли про головні здобутки року та озвучили результати виступів на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. У заході також взяли участь представники Черкаської ОДА й очільники галузі спорту області, повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– На Черкащині сприяють розвитку фізичної культури і спорту, відбуваються системні зміни в цій галузі. Вже зроблено крок до створення команди резервного спорту. Так, Черкащина ввійшла в п’ятірку областей України, де є ці команди. Сподіваємося, що наступного року розширимо команду до 10-ти осіб, – зауважує голова відділення НОК України у Черкаській області Андрій Більда. – Також цьогоріч було закуплено спортивне обладнання для Федерації кульової стрільби: сучасні мішенні установки, які мають у наявності лише тири в Черкасах і Львові.

Знаковою подією для спортсменів є участь у ІІІ Юнацьких Олімпійських іграх, що з 6 до 18 жовтня 2018 року прийматиме аргентинський Буенос-Айрес. Загалом представники 14-ти країн Європи вибороли ліцензію на участь у цих змаганнях, серед них і вперше три черкаські спортсмени: Іван Тищенко (академічне веслування), Анастасія Драч (легка атлетика) та Назар Чепурний (спортивна гімнастика). На заході були присутні Іван Тищенко та його тренер Михайло Гуленко.

Черкаські спортсмени представлятимуть Україну на Юнацьких Олімпійських іграх

– Після здобуття ліцензії ми маємо цілий місяць на підготовку й тренування, щоб успішно виступити на змаганнях. Наш вид спорту передбачає дистанцію 2 000 метрів, на Олімпійських іграх дистанція 500 метрів. Зміна дистанції – це відповідно зміна техніки веслування тощо, тому готуватимемося – говорить Михайло Гуленко.
– Ми переконані, що ці змагання стануть першою сходинкою до нагород на Олімпійських іграх, – додає заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА, майстер спорту України Катерина Коваленко.

Також одним із найвагоміших досягнень цього року є збільшення кількості обласних стипендіатів із 15 до 20 осіб, а також підвищення суми стипендії. Про це зауважив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський:
«Ми співпрацюємо із Федераціями, які культивують Олімпійські та неолімпійські види спорту на території Черкащини. Відповідно до цих запитів ми щоквартально збираємося на діалог, отримуємо запити, опрацьовуємо їх і звертаємося до різних інстанцій щодо напрацювань, які можливо реалізувати на території Черкаської області. Із тих, що були реалізовані на попередній сесії та відповідно відбулися комісії – збільшення суми стипендії, яка на сьогодні дорівнює мінімальній заробітній платі. Збільшилася кількість стипендіатів серед олімпійських і неолімпійських видів спорту, а також спортсменів із інвалідністю.»

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x