«Морську душу» презентують у Черкасах

«Морську душу» презентують у Черкасах

Кураторську екскурсію «Морська душа Черкащини» проведе по однойменній виставці автор виставки завідувач сектору воєнної історії Денис Кулик. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Відвідувачі музею дізнаються про дослідника Аральського моря Тараса Шевченка, про керівника оборони Петропавловська у 1854 р. контр-адмірала В.С. Завойка, автора одної з найбільш відомих морських пісень матроса Ф.С. Предтечу, морського міністра УНР М.І. Білінського, героя оборони Ленінграду лейтенанта О.В. Смаглія, учасника миколаївського десанту К. Ольшанського Героя Радянського Союзу І.М. Удода; можна буде ознайомитися з матеріалами наших земляків, які служили на атомних підводних човнах у радянському флоті: фотографіями та документами лейтенанта І.В. Олійника, старшого мічмана М.І. Джулая та трагічно загинувшого у Норвезькому морі старшого мічмана В.В. Ткача; унікальними експонати зі сторожового корабля «СКР-112» на якому вперше на Чорноморському флоті у 1992 році був піднятий прапор України, матеріалами командуючого ВМС України у 1993-1996 рр. уродженця м. Умань віце-адмірала В.Г.Безкоровайного, військово-морським прапором з ракетного катера «Умань». Також буде представлена форма матроса з тральщика «Черкаси», екіпаж якого до останнього боровся зі спробами окупантів захопити корабель у бухті Донузлав в 2014 р., речі українських морських піхотинців з зони АТО, особисті речі полярника з української антарктичної станції «Академік Вернадський» М.П. Старинця. Більшість з експонатів, що будуть представлені у виставці, унікальні та експонуватимуться вперше.

Серед запрошених гостей: ініціатор першого підйому українського прапору на Чорноморському флоті контр-адмірал М.Є. Жибарєв, командир атомного ракетного підводного крейсера Тихоокеанського флоту «К-258» капітан 1-го рангу Г.Г. Марчук, начальник двох української антарктичних експедицій М.П. Старинець та інші.
Запис по телефону 0970983676.

Вартість: дорослі – 35 грн., діти – 20 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x