На Черкаських пляжах вода небезпечна для здоров\’я

На Черкаських пляжах вода небезпечна для здоров\’я

Вода на кількох черкаських пляжах – «Соснівський-2», «Пушкінський», «Смілянський» та на території розважального комплексу «Бочка» – не відповідає санітарним вимогам. У ній після останніх досліджень виявили відхилення індексу ентерококів, вмісту кишкової палички та стафілококів. Відтак, фахівці радять утриматися від купання в річці на цих пляжах.

Про це повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Черкаській області.

За словами директора КП «Дирекція парків» Володимира Стойка, аби попередити відвідувачів про забруднення, на території зазначених комунальних пляжів встановили інформаційні таблички. Додає: упродовж цього літа воду в Дніпрі перевіряли кілька разів.

«У місті, на жаль, є несанкціоновані врізки в зливову каналізацію приватними домоволодіннями. Тож, відповідно, неочищені стоки потрапляють у Дніпро й забруднюють його, – говорить Володимир Стойко. – Це ж стосується і деяких приватних підприємств. Ще один фактор, який може вплинути на стан річкової води, – дощі, які змивають із доріг бруд і все це теж потрапляє у Дніпро. Власне, аби попередити відвідувачів, що стан вони наразі не відповідає нормам, ми встановили інформаційні таблички. Утім, люди вже на власний розсуд вирішують, чи купатися їм».

Як повідомив начальник управління цивільного захисту Андрій Саленко, офіційно пляжний сезон у нашому місті, згідно з рішенням виконавчого комітету, триває до 1-ого вересня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x