В УДПУ відбулося перше у новому навчальному році засідання вченої ради

В УДПУ відбулося перше у новому навчальному році засідання вченої ради

30 серпня у конференц-залі відбулося перше засідання вченої ради Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у цьому навчальному році. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби навчального закладу.

На початку зібрання ректор університету, професор Олександр Безлюдний привітав науково-педагогічних працівників університету з ювілеями: Сироту Зою Миколаївну, Мамчур Лідію Іванівну, Пархету Любов Петрівну, Радзівіл Тетяну Анатоліївну, Цимбал Наталію Андріївну, Кривошею Ірину Іванівну. До вітань долучився також голова первинної профспілкової організації Валентин Хитрук.

Відповідно до рішень атестаційної колегії МОН України дипломи доктора наук одержали Лариса Йовенко, Юлія Клименко, Людмила Новаківська та Світлана Шуляк. Олександр Іванович вручив Почесні грамоти Черкаської ОДА Ірині Кравцовій та Світлані Шуляк.

Розгляд порядку денного розпочали із питання «Про підсумки роботи колективу університету за 2017/2018 навчальному році та завдання на 2018/2019 навчальний рік». Доповідаючи, ректор Олександр Безлюдний, охарактеризував стан виконання колективом закладу завдань за попередній рік і визначив пріоритетні завдання на наступний період.

У своєму виступі Олександр Іванович детально зупинився на основних напрямках роботи, що забезпечують якісну підготовку конкурентоспроможних фахівців шляхом інтеграції освітнього процесу з науковими дослідженнями та інноваційною діяльністю. Така стратегія реалізовувалась на основі завдань та механізмів, які визначених в Концепції розвитку Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на 2015–2020 рр.

У 2017/2018 н.р. колективом зроблено чимало для того, аби втримати лідируючі позиції серед вітчизняних педагогічних освітніх закладів і бути визнаними за кордоном. Олександр Іванович зазначив, що яскравим підтвердженням популярності і затребуваності нашого закладу стала цьогорічна вступна кампанія.

За її результатами студентами університету стали 4192 особи (це без врахування вступу іноземних студентів та поновлення на навчання). Цей результат навіть перевершив попередній рік. І тим вагомішою, тим радіснішою є перемога нашого колективу!

Олександр Іванович подякував колективам факультетів, інституту, кафедр, відповідальному секретарю приймальної комісії Віталію Тацієнку та його заступнику Віталію Бербецю, помічнику ректора Світлані Цимбал-Слатвінській, координаторам з профорієнтаційної роботи, відділу професійно-кар’єрної орієнтації та доуніверситетської підготовки та всім, хто доклав зусиль до такого результату.

Доповнили інформацію про здобутки навчального закладу в минулому навчальному році виступаючі, які брали участь в обговоренні звіту: перший проректор Андрій Гедзик, проректор з адміністративно-господарської роботи Людмила Гнатюк, голова профспілкового комітету університету Валентин Хитрук, декан факультету фізики, математики та інформатики Тетяна Махомета, голова студентської ради університету Максим Стангріт.

Перший проректор Андрій Гедзик представив для затвердження план роботи університету та навчальної документації підрозділів на новий навчальний рік. Затверджено також план роботи вченої ради університету.

Проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Владилена Сокирська доповіла про зарахування до докторантури університету, про академічний обмін студентів.

Серед інших питань, які розглядалися відповідно до затвердженого порядку денного, були: про обрання на посади, про присвоєння вченого звання доцента.

На першому у новому навчальному році засіданні вченої ради університету ректор Олександр Безлюдний привітав усіх із стартом й побажав творчої праці та змістовного навчання, здоров’я, добробуту і злагоди у родинах, миру, гарного майбутнього нашому університету.

У заключному слові ректор відзначив: «Ми маємо гарний потенціал і повинні все зробити для того, щоб університет і надалі динамічно розвивався та модернізувався, залишаючись центром духовності, науки та культури в регіоні».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x