Цьогорічний серпень – один із най посушливіших за останні 70 років

Цьогорічний серпень – один із най посушливіших за останні 70 років

Цьогорічний серпень на Черкащині увійшов у п’ятірку найтепліших та найбільш посушливих за останні 70 років. Він видався найбільш спекотним і найбільш сухим із літніх місяців цього сезону. В деяких районах навіть було встановлено нові рекорди найменшої кількості опадів за місяць. Повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

За такої погоди в області поширювалася та поглиблювалася повітряно-ґрунтова посуха, відбувалося подальше падіння вмісту ґрунтової вологи та зниження рівня ґрунтових вод.
Найбільш жорсткі умови, як і в попередній період, спостерігалися у південно-східних районах області, зокрема Чигиринському, де дефіцит опадів із початку вегетаційного періоду найбільший і становить 51%, тривалість бездощового періоду за липень-серпень досягла 34 дні, а кількість днів із температурами вище +30° втричі перевищила середні багаторічні показники за серпень.
Незважаючи на сухість та розпеченість ґрунту, сівба озимого ріпаку в регіоні продовжується. На сьогодні вже засіяно близько 80% запланованих площ. Однак для появи сходів дуже потрібний дощ.
За прогнозом синоптиків, початок вересня обіцяє бути спекотним та сухим, лише в десятих числах вересня очікується короткочасний дощ та відчутне зниження температури. Загалом вересень синоптики прогнозують теплим із кількістю опадів більше норми. То ж аграріям області необхідно використати погожі дні для збирання врожаю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x