Худнемо правильно: перешкоди на шляху до ідеальної фігури

Худнемо правильно: перешкоди на шляху до ідеальної фігури

Якщо ви на дієті, проте все ніяк не можете досягти бажаного результату – це означає, що вам або не підходить дієта, або ви припускаєтесь помилок. Навіть дрібні помилки, на які ви можете й не зважати, заважають вам скинути зайву вагу.

Стрес. Постійна напруга може викликати гормональний збій і бажання постійно їсти. Саме так організм намагається захиститися. Тому потрібно привести «до ладу» свій емоційний стан, а потім займатися фігурою.

Хронічне недосипання. Брак сну також є причиною, що не дає організму позбавитися зайвої ваги. Організм, розуміє, що йому не вистачить енергії на день, починає добирати її із їжі. Уві сні спалюються калорії за рахунок вироблення соматотропного гормону.

Ви їсте багато фруктів.
Енергетична цінність фруктів не однакова. У кислих яблук, лимонів, грейпфрутів, айви або журавлини вона коливається у межах 30–45 ккал на 100 грамів продукту. У більш солодких, як наприклад, груші, виноград, банани, персики, цей показник досягає 65–90 ккал. У сухофруктів калорійність ще вище: у 100 грамах кураги, фініків, інжиру та родзинок міститься від 250 до 300 ккал.

Ви їсте занадто мало. Одноразове харчування – ворог стрункості. Дієтологи радять їсти 3–5 разів на день, але потрохи. При цьому важливо не пропускати сніданок, адже перший прийом їжі надовго дає відчуття ситості, допомагає відмовитися від непотрібних перекусів, які в середньому додають до щоденного раціону додаткові 600 кілокалорій.

Ви голодуєте після переїдання.
Голод – це стрес, який може додати зайвих сантиметрів не гірше, ніж переїдання. Після переїдання не голодуйте, а влаштуйте собі розвантажувальний день. Наприклад, випийте кефір, яблука чи знежирені йогурти.

Ви харчуєтесь лише салатами. Не всі салати дієтичні. Особливо, якщо в нього додати відварну картоплю, кукурудзу, м’ясо, майонез і яйця. Пам’ятайте, одна столова ложка майонезу містить 100–150 кілокалорій, а в сумі всі інгредієнти потягнуть на 700–900 кілокалорій. Так, під час дієти фахівці рекомендують готувати салати з відвареної спаржі, салату-латуку, кореня петрушки, кореня селери, болгарського перцю, морської капусти, білокачанної капусти, броколі, кольрабі або брю­ссельської капусти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x