Оголошено конкурс на літературну премію імені Михайла Масла

Оголошено конкурс на літературну премію імені Михайла Масла

Із 1 вересня 2017 року оголошено конкурс на літературну премію, встановлену Драбівською районною радою та райдержадміністрацією (Черкащина) на пошану Михайла Масла (1918−1984), талановитого поета і вчителя з цих країв, члена Спілки письменників України, автора десяти поетичних збірок, очевидною художньою домінантою в яких стало мистецьке зображення сільського світу, краси природи, багатства рідної землі, невтомності й житейської мудрості селянина-хлібороба.
Премія встановлена за підтримки Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України для заохочення професійних і непрофесійних літераторів до творчих пошуків у галузі літератури, до створення високохудожніх поетичних і прозових творів про українське село, красу рідної природи та працю на українській землі.

Премія присуджується у двох номінаціях:
– за кращий художній твір молодого автора (віком до 35 років), зміст якого відповідає вказаним тематичним вимогам;
– за кращий художній твір, зміст якого відповідає вказаним тематичним вимогам.
Грошовий еквівалент Премії встановлюється в розмірі 5 000 (п’ять тисяч) гривень у кожній номінації.
Конкурс на здобуття премії оголошується щорічно 1 вересня. Прийом робіт на конкурс закінчується 1 грудня. Із 1грудня до 1 січня проводиться громадське обговорення творів, поданих на конкурс. Хід конкурсу та його підсумки висвітлюються в засобах масової інформації.
До участі в конкурсі допускаються твори чи прирівняні до них публікації в літературних часописах, надруковані протягом останніх 3-х років, не відзначені іншими преміями, але з числа тих, які здобули високу оцінку літературної критики, громадськості, широкого кола читачів. Мова творів – українська.

Право висунення творів на здобуття премії мають колективи творчих спілок і товариств, мистецьких, навчально-наукових, культурно-просвітницьких установ і закладів (при цьому додається відповідний протокол). Кожна з організацій може представити на здобуття премії один або декілька творів одного автора. Посмертно премія не присуджується.
Організація, яка висуває кандидатуру на здобуття премії, подає до конкурсної комісії (за адресою: смт. Драбів Драбівського району Черкаської області, вул. Центральна, 69, каб. 309) такі документи:
– офіційне подання з формулюванням позиції та її короткою мотивацією;
– п’ять примірників представленого твору чи творів;
– рецензії та відгуки, опубліковані в пресі (за наявності);
– творча характеристика на автора-претендента;
– протокол засідання установи чи організації, яка висуває кандидатуру.

Конкурсна комісія

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x