Оголошено конкурс на пісенну премію імені Миколи Негоди – Анатолія Пашкевича

Оголошено конкурс на пісенну премію імені  Миколи Негоди – Анатолія Пашкевича

Черкаське обласне відділення Українського фонду культури спільно з обласною організацією Національної спілки письменників України та обласним відділенням Української музичної спілки з нагоди 90-річчя з дня народження поета-пісняра, заслуженого діяча мистецтв України Миколи Негоди й 80-річчя з дня народження відомого композитора, народного артиста України Анатолія Пашкевича, які протягом десятиліть працювали у творчій співдружності, а також із метою заохочення митців Черкащини до створення високих зразків пісенного мистецтва з 2018 року засновують щорічну літературно-мистецьку (пісенну) премію (далі – Премія) імені Миколи Негоди – Анатолія Пашкевича. Повідомляє голова Черкаського обласного осередку Національної спілки письменників Володимир Поліщук.
Для організації та проведення конкурсу на здобуття Премії створюється конкурсна комісія, рішення якої правочинні за умови присутності двох третин її повного складу, а переможець конкурсу за таємного голосування має набрати 50% голосів від загального складу комісії плюс один голос.
До участь в конкурсі допускаються україномовні пісенні твори (пісні, цикли пісень), які відзначаються гармонійним поєднанням словесної образності й музичного звучання, українським національним колоритом і гуманістичною семантикою, написані за останні три роки від року проведення конкурсу і здобули популярність у слухачів.
Право висунення пісенних творів на здобуття премії мають колективи творчих спілок, товариств, закладів культури, навчально-наукових, культурно-просвітницьких установ (при цьому подається відповідний протокол чи витяг із нього). Премія може присуджуватися неодноразово, але кожного разу за цілком нові пісенні твори.
Конкурс на здобуття Премії оголошується щорічно з 1 вересня. Висунення творів-претендентів (пісень, циклів пісень) триває до 1 грудня. Протягом грудня конкурсна комісія прослуховує пісенні твори-претенденти і таємним голосуванням визначає лауреатів, якими визнаються автори слів і музики та перший (або кращий) виконавець. Прослуховування творів претендентів може здійснюватися комісією й наживо.
Організація чи установа, яка висуває пісні-претенденти на здобуття Премії подає до конкурсної комісії три електронні носії з відеопрезентацією твору (творів), роздруковані на папері словесні тексти пісні (пісень) для кожного члена конкурсної комісії, офіційне подання з формуванням позиції та її короткою мотивацією.
Матеріали подаються за адресою:
Лауреатам Премії вручаються відповідні дипломи, які підписують голова обласного відділення Українського фонду культури та голова конкурсної комісії, а також грошова винагорода в сумі 3000 грн., яка рівними частинами поділяється між авторами й виконавцем твору.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x