Погода на Черкащині зміниться після 10 вересня

Погода на Черкащині зміниться після 10 вересня

Не дивлячись на початок календарної осені, у Чигирині 1 вересня максимальна температура ще сягала +34º. Однак, в атмосфері над Черкащиною вже розпочалася неминуча перебудова на осінні процеси. Повідомляють в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Завдяки рекордно сухому серпню та високим температурам повітря в області склалися умови слабкого «провітрювання» атмосфери. Цей період вимагає зменшення викидів в атмосферу підприємств, а також недопущення спалювання сміття. До того ж, найвищий 5 клас пожежної небезпеки утримується в екосистемах області більше 20 днів.

За прогнозом, Черкащина залишається під впливом східного антициклону. Тому спостерігається маловітряна, суха та дуже тепла погода, із температурою вночі +12+17º, вдень +24+29º. Із незначними змінами тепла і переважно сухо буде в області щонайменше до 9-10 вересня. Після цього в атмосфері переважатимуть північні процеси, що спровокує зниження температури.

Така погожа погода дозволяє завершити збір сформованого врожаю та підготовку до зими, однак дефіцит атмосферної вологи зберігає повітряно-ґрунтову засуху.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x