6 пожеж сухої трави сталися на Черкащині за добу

6 пожеж сухої трави сталися на Черкащині за добу

3 вересня о 06:50 у Черкасах, на вулиці Сурікова, на відкритій території сталося загорання сміття та сухої трави. Вогонь охопив площу 200 кв.м. перш ніж його вдалось зупинити пожежним 1-ї державної пожежно-рятувальної частини. Згодом загорання сміття на площі 100 кв.м було ліквідоване на відкритій території вулиці Смілянська. Боротьбу із вогнем тут вів черговий караул 3-ї державної пожежно-рятувальної частини. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби УДСНС України в Черкаській області.

О 17:20 на відкритій території у селі Думанці, Черкаського району сталося загорання сухої трави. Ще до прибуття на місце події пожежних вогонь встиг поширитися на надвірну споруду. На боротьбу із вогнем, окрім рятувальників 1-ї державної пожежно-рятувальної частини, залучалися також добровольці СТОВ «Маяк» із села Худяки, МПК села Леськи та ДПК СТОВ «Ломовате».

Спільними зусиллями вогнеборців, пожежу сухої трави, яка встигла пройти площу у 800 кв.м, о 19:30 було ліквідовано. Внаслідок пожежі вогонь також знищив покрівлю споруди, домашні речі та пошкодив частину покрівлі сусідньої надвірної споруди.

Майже одночасно в місті Тальне, на відкритій території в районі провулку Робітничий, місцевий житель спалював сміття. Відсутність ретельного контролю за багаттям призвело до того що загорілася суха трава, а вогонь швидко поширився на надвірну споруду. Ще до приїзду на місце події рятувальників, повітка була знищена. Рятувальникам чергового караулу місцевої пожежно-рятувальної частини та добровольцям ДПК КХП «Тальне», які також залучалися на ліквідацію пожежі, вдалось запобігти поширенню пожежі на житловий будинок, що знаходився поруч.

О 19:10 у селі Мала Іванівна, Христинівського району в господарстві 48-річного чоловіка на відкритій території виникла пожежа сухої трави, яка також швидко поширилася на надвірну споруду.

Рятувальники христинівської пожежно-рятувальної частини, які оперативно прибули за вказаною адресою, не лише ліквідували пожежу яка встигла охопити площу у 140 кв.м., а й не дали вогню знищити надвірну споруду.

Ще одна пожежа сухої трави виникла цього дня у селі Ропотуха, Уманського району. На місці пожежі працював підрозділ із уманської пожежно-рятувальної частини, який оперативно ліквідував пожежу, площа якої становила 70 кв.м..

Причинами пожеж в усіх випадках стало необережне поводження з вогнем.

Шановні громадяни, пам’ятайте, що спалюючи сміття, ви наражає на небезпеку власне здоров’я та життя, а також здоров’я оточуючих! Подібні випадки спалювання можуть призвести не лише до масових загорянь будівель, вони також зменшують родючість ґрунтів та призводять до зниження урожайності.

Крім цього, згідно із статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за такі дії громадяни мають нести адміністративну відповідальність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x