Черкащани можуть допомогти шукати дітей за допомогою телефону

Черкащани можуть допомогти шукати дітей за допомогою телефону

У 2017 році між Національною поліцією України та ПАТ «Київстар» було підписано спільний меморандум про співпрацю, який включає у себе проект пошуку дітей. Нещодавно система «Пошук дітей» запрацювала і на Черкащині. Відзначимо, що на сьогодні сервіс працює у 11-ти областях, загалом до послуги були підключені 15 млн абонентів, повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– За останні декілька років спостерігається збільшення кількості безвісти зниклих дітей. У поточному році до ГУНП надійшло 258 повідомлень про зниклих дітей. Найбільша їх кількість у місті Черкаси, а також Смілянському і Звенигородському районах. Упродовж 2018 року з інтернатних закладів надходило 2 повідомлення про зникнення дітей, – резюмує начальник сектору ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Черкаській області Юлія Суденко.

Як працює проект?

Після надходження до органу поліції повідомлення про зникнення дитини, працівники поліції під час виїзду за місцем проживання дитини беруть у батьків згоду на розголошення даних дитини. Представник ПАТ «Київстар» отримує цю інформацію і висилає короткі повідомлення усім абонентам, які знаходяться у найближчому радіусі зникнення – від 1 до 3 кілометрів. Якщо абонент побачив зниклу дитину, то він може зателефонувати до Національної поліції і повідомити про це.

– Ми отримуємо запит від Національної поліції, швидко намагаємося його обробити і розіслати максимум протягом однієї години, – зауважує менеджер компанії «Київстар» Анастасія Ковтун. – Через шість місяців ми побачили, що метод працює, він ефективний. За цей час ми провели понад 60 смс-розсилок всією Україною на запит Національної поліції. Усіх дітей було знайдено.

Черкащани можуть допомогти шукати дітей за допомогою телефону

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x