Оголошено конкурс на літературну премію імені Данила Кононенка

Оголошено конкурс на літературну премію імені Данила Кононенка

Із 1 вересня 2018 року оголошується конкурс на здобуття літературної премії Данила Кононенка, встановленої Кам’янською міською радою спільно з Черкаською обласною організацією НСПУ з метою увічнення пам’яті й популяризації творчості відомого поета-лірика, перекладача, журналіста, публіциста, великого патріота України, уродженця Кам’янщини Данила Андрійовича Кононенка (1942-2015) і для заохочення професійних і непрофесійних літераторів до творення високомистецької ліричної поезії, яка утверджує ідеали гуманізму, духовної краси, любові до рідної землі, природи, родини. Повідомляє голова Черкаського обласного осередку Національної спілки письменників Володимир Поліщук.
Мова творів – українська.
На здобуття премії подаються оригінальні твори авторів, опубліковані окремими книгами або прирівняні до них публікації в літературних журналах протягом останніх трьох років до оформленої пропозиції на здобуття премії. Подання здійснюється до 20 листопада, після чого до 10 грудня триває громадське обговорення творів і визначення лауреата. Вручення премії відбувається в Кам’янці напередодні дня народження Данила Кононенка (орієнтовно – третя п’ятниця грудня).
Право висунення творів на здобуття премії мають колективи творчих спілок і товариств, мистецьких, навчально-наукових, культурно-просвітницьких установ і закладів (при цьому додається відповідний протокол). Посмертно премія не присуджується.
До подання на здобуття премії додаються: довідка про автора твору – біографічні відомості: прізвище, ім’я та по батькові, число, місяць, рік і місце народження, контактний номер телефону, адреса електронної пошти чи іншого засобу зв’язку; творча характеристика претендента; копії паспортних даних та ідентифікаційного коду; 5 примірників збірки (книги, журналу).
Лауреатові премії вручається диплом і грошова винагорода в сумі 10 тис. гривень.

Матеріали претендентів надсилати за адресою:
20800, Черкаська обл., м. Кам’янка, вул. Декабристів, 5, Історико-культурний заповідник, Чупак Т. П.
тел. (04732) 6-22-74;
e-mail: kammuz@ukr.net.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x