Судитимуть одну з колишніх сільських голів Черкащини

Судитимуть одну з колишніх сільських голів Черкащини

За незаконні оборудки із землею до кримінальної відповідальності притягнуть колишнього сільського голову. Повідомляють в прес-службі прокуратури Черкаської області.
До суду скеровали обвинувальний акт стосовно колишнього сільського голови однієї з сільських рад Кам\’янського району, яку обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Слідство установило, що вказана службова особа в липні 2016 року, діючи в інтересах 6 громадян, умисно склала та видала завідомо неправдиві накази про надання їм дозволів на розроблення документації із землеустрою на земельні ділянки в адміністративних межах Кам’янського району, достовірно знаючи, що на розгляд сесії зазначені питання не виносилися. Внаслідок неправомірних дій обвинуваченої земельні ділянки незаконно вибули з комунальної власності та місцевій територіальній громаді спричинено збитки.

У ході досудового розслідування зазначеного кримінального провадження прокуратура вжила заходів щодо відшкодування завданих злочинами збитків шляхом повернення відчужених земельних ділянок комунальної форми власності загальною площею 12 га, нормативна грошова оцінка яких складає близько 500 тис. грн.

Довідково: за вчинені кримінальні правопорушення особі загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x