На Городищині дітей навчали гончарному ремеслу

На Городищині дітей навчали гончарному ремеслу

Розпочався новий навчальний рік. Не гаючи часу, працівники Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» вирішили скористатися сонячними днями та провести для дітей захоплюючий майстер-клас з гончарства, під назвою «Крутись, крутись, гончарне коло!». Про це «Нова Доба» дізналася із департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

4 вересня завітали до ДНЗ «Ромашка», який знаходиться в смт Вільшана Городищенського району. Працівників заповідника зустріли вихованці старшої та середньої групи дитячого садочка, а ще учні 4 та11 класу місцевих шкіл, які з нетерпінням чекали початку заходу.

Коли всі присутні зручно розташувались у яблуневому саду, Людмила Метик розповіла присутнім про те, що людство опанувало гончарство ще 18 тисяч років тому, про перші гончарні круги, як готували глину для виготовлення посуду, а ще про традиції та звичаї пов’язані з цим ремеслом.

Оксана Христенко підготувала міні-виставку посуду часів тріпільської культури та розповіла дітям про вироби, яким вже більше шести тисяч років. А далі естафету перейняв справжній чарівник – гончар із села Моринці Звенигородського району Костянтин Пустільнік. Вмостившись за гончарне коло, майстер став з захопленням розповідати та демонструвати, як створюються вироби з глини. Всі присутні, затамувавши подих спостерігали за вмілими рухами гончара і незабаром в його руках виріс маленький горщик, якого майстер подарував господарям закладу. В ході роботи Костянтин Олександрович розповідав про улюблене ремесло та загадував безліч тематичних загадок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x