В Умані рятувальники розгорнули в Умані спеціальний зведений загін під час святкування Єврейського Нового року

В Умані рятувальники розгорнули в Умані спеціальний зведений загін під час святкування Єврейського Нового року

Із метою реалізації плану забезпечення безпеки прочан та місць релігійних відправлень, в місті Умань, розгорнуто спеціальний зведений загін Управління. У відповідності до наказу начальника Управління, особовий склад Уманського гарнізону, починаючи з 4 вересня, перейшов на посилений варіант несення служби. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби УДСНС України в Черкаській області.

4 вересня рятувальники Уманського районного відділу здійснили розгортання спеціального наметового табору на території якого сконцентровано техніку та особовий склад зведеного аварійно-рятувального загону. До складу зведеного загону увійшли сили пожежно-рятувальних підрозділів Христинівського, Тальнівського, Маньківського, Звенигородського, Жашківського, Катеринопільського, Лисянського, Монастирищенського районів. Загалом, склад цього угрупування становить 108 рятувальників та 24 одиниці спеціальної та пожежно-рятувальної техніки. До складу загону також ввійшли фахівці відділення водолазних рятувальних робіт, групи піротехнічних робіт, відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту та медичної служби із аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління. Сформовано додатковий резерв особового складу та техніки.

Наметове містечко подібного типу дає можливість автономного комфортного проживання особового складу, який входить до складу зведеного загону, впродовж усього терміну проведення іудейських свят.

Планом реагування передбачено, що в місцях проведення святкових заходів на території меморіального комплексу а також в місцях компактного проживання прочан організовано чергування 5-ти стаціонарних постів.

Також, під час руху прочан автошляхами «Стрій – Тернопіль – Кропивницький – Знам‘янка» та «Київ – Одеса», їх безпеку будуть забезпечувати спеціально залучені фахівці та техніка з пожежно-рятувальних підрозділів Житомирської та Чернігівської областей. Водночас, зі спеціального авіаційного загону ДСНС України на час святкувань планується залучення медичного Єврокоптеру.

Під час ранкового шикування, начальник штабу зведеного загону – заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації Олександр Горобець наголосив: «Головне завдання особового складу попередження та оперативне реагування на можливі надзвичайні ситуації під час проведення культових заходів брацлавськими хасидами у меморіальному комплексі цадика Нахмана»

Станом на ранок 5 вересня до для святкування Нового року до Умані вже прибули 3479 паломників-хасидів з яких 473 дітей та 8 жінок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x