Змінюємо рідний Корсунь-Шевченківський на краще

Змінюємо рідний Корсунь-Шевченківський на краще

8 вересня Корсунь-Шевченківський відзначає 986-ту річницю з часу заснування. Із року в рік наше місто розвивається, стає привабливішим та комфортнішим. За останні роки воно змінилося на краще, в ньому з’явилося багато нових об’єктів. А напередодні святкування свого дня народження наш Корсунь отримав свій головний подарунок – повністю реконструйовану центральну площу. Тож зараз час подякувати тим людям, які протягом останніх трьох років долучилися до того, щоб Корсунь-Шевченківський став більш сучасним та красивим.

Ще у 2015 році до міської ради завітав колишній голова районної ради, радник нашого народного депутата Геннадія Бобова, Володимир Рябошапка і поцікавився, чи немає в міськради масштабних проектів, на підтримку яких варто залучити кошти державного бюджету. Порадившись, ми визначили ті з них, реалізація яких давалася важко через відсутність коштів, – це реконструкція центральної площі міста вартістю 6 мільйонів гривень, реконструкція полів фільтрації на 3,5 мільйони гривень і капітальний ремонт мосту через річку Рось на 2,7 мільйони гривень. Геннадій Борисович пообіцяв допомогти і справа зрушилася з місця.

Сучасному місту – сучасну площу

Змінюємо рідний Корсунь-Шевченківський на краще

Вже в 2016 році за сприяння Геннадія Бобова з державного бюджету до бюджету міста надійшла субвенція в 6 мільйонів гривень на роботи по оновленню центральної площі. Тендер на виконання робіт виграло підприємство «Расава» приватного підприємця Василя Кірічека. На жаль, зважаючи на затяжні процедурні моменти, роботи стартували пізно. Велика вдячність виконавцям за те, що вони в умовах осінньо-зимового періоду за короткий час (можна сказати, майже нереальний) – два з половиною місяці – збудували на 85 % готовності центральну площу. Тоді ж за сприяння Геннадія Бобова за приватні кошти подарували місту й шість сучасних ліхтарів загальною вартістю 300 тисяч гривень. Озеленення центральної площі у цьому році на суму в 300 тисяч гривень стало також можливим завдяки його фінансовій підтримці.

Велика вдячність усім, хто відгукнувся на заклик допомогти з висадженням рослин, що вже наступного року, сподіваємось, будуть радувати нас своїм цвітінням: директорам і працівникам еколого-натуралістичного відділу РЦДЮТ, ДНЗ «Дружба», педагогічного коледжу, ЗОШ І-ІІІ №1, КП «Водоканал», дитячої школи мистецтв, завіду­ючій відділом благоустрою КП «ВЖ РЕУ» Надії Мурашко, яка не тільки працювала зі своїм колективом, а й щодня поливає та доглядає висаджені рослини.

Реалізовуються масштабні проекти
Минулого року завдяки сприянню Геннадія Бобова з фонду державного бюджету надійшли кошти на реконструкцію полів фільтрації в сумі.
3 мільйони 400 тисяч гривень, та на придбання сучасного і потужного мулососа для КП «Водоканал» на суму 2 мільйони 700 тисяч гривень. Ним підприємство вже користується для ремонтних робіт і по станції НФС «Сівач», і під час ремонту доріг по місту. Наразі ж на завершальному етапі проведення тендера з реконструкції полів фільтрації.

Завдяки Геннадію Борисовичу кошти на капітальний ремонт мосту через річку Рось спрямували ще минулого року. Але ми вже на місці зіткнулися з багатьма проблемами із проходженням документації. Однак завдяки титанічним зусиллям (три уточнюючі експертизи) проект наразі проходить тендер. На сьогодні його загальна вартість складає близько 3 мільйонів 200 тисяч гривень, півмільйона з яких виділили з міського бюджету як співфінансування.
Сподіваємося, що протягом місяця ми вже матимемо виконавця робіт, який зможе якщо не завершити роботи, то бодай закупити матеріали, які коштують дуже дорого. Варто зазначити, що капітальний ремонт мосту стосуватиметься проїжджої частини. Нагадаємо, що рік тому підприємство «Райавтодор» виконало капітальні ремонти пішохідних частин цього мосту.

Особлива увага дітям

Змінюємо рідний Корсунь-Шевченківський на краще

За останні роки завдяки допомозі небайдужих людей місту вдалося реалізувати низку масштабних проектів у сфері освітніх закладів та дозвілля. Знову ж таки завдяки активній позиції нашого народного депутата виділили з державного бюджету суми в розмірі 2 мільйони 200 тисяч гривень на капітальний ремонт теплиці еколого-натуралістичного відділу Корсунь-Шевченківського районного центру дитячої та юнацької творчості, та 1 мільйон 100 тисяч гривень на капітальний ремонт системи опалення РЦДЮТ. Зараз роботи виконують. Тож, сподіваємось, вже найближчим часом діти займатимуться в затишних і теплих приміщеннях.

Щодо дошкільних закладів освіти, то допомога з їх облаштуванням та матеріально-технічним забезпеченням, а саме придбанням меблів, комп’ютерів, копірів, мультимедійної техніки та обладнання також систематично надходить від Геннадія Бобова. Зокрема, тільки на 4 дитячі садочки народний депутат направив за 3 роки майже 500 тисяч гривень. Дбають про належне технічне оснащення і депутати міської ради, щорічно виділяючи кошти на придбання відповідної техніки.

У місті створюють нові спортивні та дитячі майданчики. У 2016-му році завдяки Геннадію Бобову з’явився спортивний майданчик біля ДЮСШ. Також варто згадати і облаштований минулого року дитячий майданчик на території Заповідника. Це стало можливим завдяки роботі підприємців Віктора Гладкого, Володимира Гуцаленка, Віталія Мацюка, Юрія та В’ячеслава Пилипенків

та депутатів міської і районної рад. Нині це місце в парку стало одним із улюблених місць відпочинку для сімей із дітьми.
Цього року за спільних зусиль народних депутатів України Геннадія Бобова та Сергія Рудика в Корсунь-Шевченківському з’явився ще один спортивний майданчик. Сергій Рудик допоміг із виділенням з державного бюджету коштів на його придбання, а Геннадій Бобов допоміг з облаштуванням цього місця для тренувань на свіжому повітрі, виділивши у відповідь на наше звернення приватні кошти в сумі 50 тисяч гривень на створення навколо нього бігової доріжки. Тож маємо ще одне місце для активного дозвілля. До кінця року Геннадій Бобов запропонував на розі вулиць В. Рябошапки та ІІ Українського Фронту облаштувати ще один дитячий майданчик за умови співфінансування з міською радою.

Внесок кожного – благоустрій усім
Цього року при формуванні бюджету на 2018 рік на поточний та капітальний ремонти вулиць міста депутати виділили 6 мільйонів гривень, 4 мільйони були спрямовані на поточний, а 2 мільйони гривень – на капітальний ремонт. Стільки ж коштів на дороги Корсуня-Шевченківського виділив і Геннадій Бобов. На суму 2 мільйони 500 тисяч гривень відремонтували об’їзну дорогу, а на 3 мільйони 500 тисяч гривень були профінансовані роботи по благоустрою вулиці В. Рябошапки, де укладено асфальтове покриття шириною 4 м, довжиною 2 км. Матиме вулиця і відповідної якості освітлення. Таким чином, загальна вартість робіт на вулицях міста завдяки такій фінансовій підтримці склала 12 мільйонів гривень.

Напередодні відзначення Дня міста ще раз щиро дякуємо тим підприємцям, які останні три роки незмінно допомагали зробити наше місто кращим. Багато з них є й ініціаторами благоустрою того чи іншого мальовничого куточка нашого краю.

Так, висловлюємо велику вдячність Михайлу Савченку, завдяки фінансовій підтримці якого (близько 100 тисяч гривень за 3 роки) відремонтували більшість вулиць в селі Саморідні, Олегу Раєвському, який до ремонту кожної вулиці на своєму окрузі додає власні кошти (більше 50 тисяч гривень), Ігорю Кодолі, який долучається до ремонтів підпірних стінок, облаштування зон відпочинку біля багатоповерхівок, ремонту підвісного містка, ініціатором і організатором робіт на якому була Спілка приватних підприємців міста, яка зібрала від небайдужих корсунців близько 50 тисяч гривень.

Змінюємо рідний Корсунь-Шевченківський на краще

Велика вдячність Геннадію Бобову та Валентину Дубініну, які посприяли з придбанням для Корсунь-Шевченківської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи матів-татамі. Петро Євич, керівник ТОВ «АгроРось», виділив понад півтора мільйона гривень на підтримку спорту, освіти й культури в місті. Отримують від нього допомогу і люди з інвалідністю, ветерани (30 тисяч гривень), воїни АТО (обмундирування, продукти харчування, придбання електрокабелю) – на суму близько 103 тисяч гривень, на потреби наших воїнів від ТОВ «АгроРось» передали 3 вантажні автомобілі.
Особлива вдячність – приватному підприємцю Віталію Мацюку, який щомісяця надає фінансову допомогу дитячій спортивній школі, і ця допомога за два роки поспіль становить близько 80 тисяч гривень. За його сприяння також були облаштовані вихід із пологового відділення Корсунь-Шевченківської ЦРЛ, поручні на спуску в яр Кущаївка, сцена в селі Гарбузин.

За прибрані пляжі, виготовлення автономних пічок для обігріву бійців АТО, забезпечення бензопилами та інструментами наших бійців щира й сердечна подяка благодійному фонду «Атомани». За побілені навесні дерева вздовж центральних вулиць міста, за посаджений бузок, за облаштований дитячий майданчик на території Заповідника (на суму 200 тисяч гривень) містяни завдячують Володимиру Гуцаленку, Віталію Мацюку, Віктору Гладкому та іншим підприємцям, які працювали поруч із ними. Вони – приклад дієвої допомоги й любові до міста не на словах, а на ділі. За завезений пісок на пляжі міста, їх облаштування особлива подяка Павлу Калініченку та Павлу Марченку, за прибирання восени і взимку території і свого, і сусідніх округів – вдячність Віталію Кириченку; братам Пилипенкам, Віталію Стукаленку та багатьом іншим підприємцям – за долучення до ремонтів доріг, прибирання територій, які межують з їх підприємствами, та багатьох інших районів, де проживають корсунці.

Змінюємо рідний Корсунь-Шевченківський на краще

Я й усі члени бюджетної комісії, які щороку займаються розподілом тих невеликих коштів, які отримує місто від сплати податків, та скрупульозним вивченням економічної ситуації в Корсуні-Шевченківському, дякуємо всім тим, хто долучився до підтримки рідного краю. Без допомоги небайдужих людей не було б розвитку. Тільки кошти, які з різних джерел направив Геннадій Бобов на розвиток Корсуня-Шевченківського протягом останніх трьох років складають ще один річний бюджет міста. Це більше 33 мільйонів гривень. Без його підтримки, сприяння інших народних обранців і просто небайдужих корсунців, які люблять наш край, наше місто не мало б такого красивого й ошатного вигляду, який воно має нині.

Користуючись нагодою, від імені всіх депутатів нинішньої каденції щиро й сердечно вітаємо наших співгромадян із Днем міста. Бажаємо усім миру, злагоди й великих успіхів у справах, спрямованих на розвиток та процвітання нашого краю.

Наталія Семоненко, голова постійної комісії Корсунь-Шевченківської міської ради з питань соціально-економічного розвитку, планування бюджету та фінансів від імені депутатів міської ради

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x