Які страви люблять українці?

Які страви люблять українці?

На заході країни популярнішими є голубці та вареники, а на сході і Донбасі – «Олів’є» та шашлик.
Найулюбленішими стравами українців є борщ, вареники та страви з м’яса. Про це свідчать результати дослідження Соціологічної групи «Рейтинг».
Як повідомляється, респондентам не пропонували варіантів відповідей, тому вони самі називали по три свої найулюбленіші страви – неважливо, якої кухні.
За результатами дослідження, найулюбленішою стравою українців є борщ (44 %). До улюблених страв належать також вареники (18 %), зокрема, із сиром, картоплею та вишнями. На наступній позиції – м’ясні страви (14 %), із них більш популярні: ковбаса, м’ясо по-французьки, смажене і тушковане м’ясо.

Трохи менше серед українців любителів картоплі: пюре назвали найулюбленішою стравою 11 % респондентів, смажену 8 %. Салат «Олів’є» більш за все подобається 11 % українців. Серед інших салатів, які потрапили до вподобань українців також овочевий, вінегрет, грецький, крабовий, м’ясний та «Цезар» – їх назвали 10 % громадян. За шашлик, пельмені та різні рибні страви віддали «голоси» 10 % українців.
Також стало відомо, що салат «Шуба» є улюбленим лише у 4 % опитаних, а холодець — у 7 %, котлети – 6 % та відбивні — 5 %.
Крім того, близько 7 % вважають своєю улюбленою стравою плов, 4 % – печеню. Сало своєю улюбленою стравою вважають лише 4 % опитаних українців.

Серед випічки і десертів (9 %) респондентів віддали перевагу сирникам, пирогам і пиріжкам, морозиву, сирній запіканці та фруктам. Серед млинців (4 %) найбільш популярні з сиром.
Із значним відставанням, окрім борщу серед перших страв українці люблять капусняк, окрошку, солянку, зелений борщ, бульйон, харчо, гороховий суп та розсольник.
Серед каш (4 %) – гречану, молочну, вівсяну та куліш.

Цікаво, що на заході країни популярнішими є голубці, вареники та деруни, в центрі – рибні страви, холодець і сало. В північному регіоні частіше обирають картоплю, різні супи та відбивні, на півдні – пельмені, смажену картоплю, а також плов. На сході і Донбасі надають перевагу салатам і м’ясним стравам, зокрема, «Олів’є» та шашлику. Також тут полюбляють окрошку та салат «Шуба».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x