Відновлюємо волосся після літа

Відновлюємо волосся після літа

Спека, сонце і морська вода можуть завдати вашим кучерям серйозної шкоди. Після літа волосся потребує особливого догляду та відновлення. Ми зібрали для вас найкращі поради по догляду за волоссям, що допоможуть повернути їм красу і здоров’я.

Насамперед, потрібно позбутися посічених кінчиків волосся – просто оновити зачіску легкою стрижкою. Фарбуватися або робити завивку у перший місяць після літньої відпустки не рекомендують, адже ослабленому волоссю можна сильно нашкодити цими процедурами. Краще скористатися відтіночним рослинним бальзамом або шампунем.

Якщо влітку ви відпочивали на морі, або відвідували басейн – необхідно провести процедуру глибокого очищення волосся. Звичайний м’який шампунь не змиває часточки хлору і морської солі, вони залишаються на поверхні волосини, руйнуючи в ній білкові зв’язки і призводять до ламкості. Для глибокого очищення потрібно користуватися високолужним шампунем із PH8 і вище. Цей засіб повністю розкриє кератинові лусочки волосини і просто змиє все зайве. Користуватися високолужним шампунем можна не частіше одного разу на 4 тижні.

Постраждалому від дії ультрафіолету волоссю допоможуть інтенсивні зволожуючі маски. Найкращим варіантом будуть маски, що містять гіалуронову кислоту, амінокислоти, рослинні екстракти і олії. Маску для волосся потрібно робити двічі на тиждень, і тримати на волоссі не довше 15–20 хвилин.
Для тонкого волосся можна використовувати засоби з пантенолом, який «втягує» молекули води всередину волосся, і не дає їм випаровуватися. Пантенол також надає волоссю додатковий об’єм. Результат дії застосування засобу з пантенолом ви помітите через 3–4 тижні.

Потужним реабілітаційним засобом для пошкодженого волосся є ампульне відновлення. Ампульні засоби містять максимальну концентрацію протеїнів і вітамінних комплексів. Вміст ампули потрібно наносити на вологе вимите волосся, втирати також і в шкіру голови. Ампули застосовують 2 рази на тиждень, протягом одного місяця. Звичайний шампунь теж має містити якісь корисні додатки – амінокислоти та рослинні екстракти трав.

Для прискорення росту нового волосся, потрібно щодня масажувати шкіру голови, а також робити пілінг один раз на тиждень спеціальним скрабом.

Як правильно робити маски для волосся?
Маски бувають зволожуючі, поживні, проти випадіння волосся тощо. При нанесенні маски на голову, дуже корисно зробити невеликий масаж подушечками пальців. Він підсилює обмін речовин у верхніх шарах шкіри, завдяки припливу до голови крові.

Лікувальні маски потрібно робити не частіше 3 разів на тиждень, а профілактичні – кілька разів на місяць. Змивати маску потрібно теплою водою, і, якщо потрібно, то з невеликою кількістю шампуню – щоб не змивати повністю поживні речовини.

Маску для волосся не замінить ні шампунь із додатками, ні бальзам. Бальзам, як і кондиціонер, призначений лише для того, щоб знизити негативний вплив шампуню на волосся. Тільки хороша маска може швидко наситити виснажене волосся, відновити його, зволожити, зміцнити структуру, усунути видимі пошкодження і надати волоссю блиск й еластичність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x