Як батькам контролювати закупівлі шкіл?

Як батькам контролювати закупівлі шкіл?

Загальна середня освіта в Україні є безоплатною, а будь-яка форма тиску на батьків учнів з метою збору додаткових коштів заборонена. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської ОДА.

Чому батьків просять додатково здавати кошти на ремонти, меблі, оплату комунальних послуг, якщо школи вже забезпечуються з державного та місцевих бюджетів? Та чи дійсно вони мають на це здавати гроші?

Команда проекту DOZORRO в рамках звіту «Батьківський дозор: непрозорі закупівлі шкіл»підготувала покрокову інструкцію з відео для батьків, за допомогою якої можна знайти інформацію про закупівлі конкретної школи.

У звіті зібрана інформація про те, як працює система фінансування закладів середньої освіти, як і ким здійснюється забезпечення шкіл.

Мета звіту – ознайомити батьків учнів, як вони можуть використовувати функціонал моніторингового порталу держзакупівель DOZORRO та модуля аналітики порталу оприлюднення інформації про публічні закупівлі України ProZorro, щоб отримати інформацію й ефективно контролювати виділені центральним та місцевими бюджетами кошти на закупівлі для шкіл.

При цьому, за схожою аналогією можна перевіряти будь-які заклади, які фінансуються з бюджету: садочки, лікарні тощо.

Всього підготовлено три інструкції, як шукати закупівлі. Перша — для шкіл, які закуповують самі для себе. Друга — для яких закуповують управління освіти. Третя — як знайти закупівлі комунальних підприємств, місцевих рад та інших організаторів для шкіл. Щоб знайти максимум інформації про закупівлі, бажано скористатися всіма способами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x