«Золото» із рогейну привезли черкаські спортсмени

«Золото» із рогейну привезли черкаські спортсмени

Про здобутки черкаських спортсменів на європейській арені у неолімпійських видах спорту в серпні цього року розповіли очільники цієї галузі в області. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
− Наші спортсмени показали себе на досить високому рівні, тож дуже приємно підбивати підсумки європейських змагань, − зазначив Костянтин Омаргалієв, заступник голови Черкаської ОДА. – Для придбання необхідного спортивного обладнання на останній сесії обласної ради виділили понад 1 мільйон гривень.

Андрій Липа, кандидат у майстри спорту України зі спортивного орієнтування, учасник чемпіонату Європи серед юнаків та юніорів зі спортивного орієнтування 2018 року (Болгарія), кандидат у збірну команду України (юніори) зі спортивного орієнтування і Вадим Петрович, кандидат у майстри спорту України, кандидат у збірну команду України (юніори) зі спортивного орієнтування, чемпіон України зі спортивного орієнтування (рогейн, 6 годин), срібний призер чемпіонату України зі спортивного орієнтування бігом, вихованець ДЮСШ «Мрія» Черкаського району брали участь 25−26 серпня в смт Берегомет Чернівецької області. Там відбувався 15-ий чемпіонат Європи з рогейну (24 години). У змаганнях брали участь понад 250 спортсменів із 14 країн Європи: Австрії, Білорусії, Італії, Іспанії, Литви, Естонія, Латвія, Нідерландів, Польщі, Румунії, Фінляндії, Франції, Чехії, України.

− Чемпіонат Європи з рогейну складніший ніж спортивне орієнтування, проходив він протягом 24-ох годин і це додавало труднощів для наших хлопців, але все одно вони показали чудовий результат, − розповіла тренер Тетяна Уміфцева. – Спортсмени мали карту в масштабі 150 квадратних кілометрів та повинні спланувати маршрут самостійно, адже було позначено 65 контрольних пунктів. Уже самі спортсмени мали спланувати з чого починати та намагатися вчасно прийти до фінішу. Чемпіонат був у гірській місцевості й більша половина карти – це гори, від 300 до 600 метрів набору висоти – це досить складно.

Першу половину дистанції хлопці пройшли у сильну зливу й це ще додало труднощів.
− Спочатку, коли отримали карту, годину просто планували свій маршрут. Звичайно, велика подяка нашому тренерові, що дала правильні настанови. Але вже ми самі коригували маршрут під час його долання, − розказує Андрій Липа.
Із собою спортсмени брали теплий одяг, батончики, воду, тобто спорядження було небагато, щоб не заважало в дорозі.
− Поки не було зливи, ми думали відпочити годинку, але потім вирішили все ж рухатися без сну. Це було складно, але воно того варте, − додав Вадим Петрович.
Вадим Петрович та Андрій Липа у віковій категорії МY (із результатом 221 бал) вибороли «золото» змагань 15-го чемпіонату Європи з рогейну (24 години).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x