У Черкасах першокурсників креативно посвятять у студенти

У Черкасах першокурсників креативно посвятять у студенти

Яскраво та емоційно пропонують розпочати студентське життя першокурсникам черкаських вишів. Вечірку-посвяту «StudCheParty», приурочену до Дня міста, проведуть о 17.00 у четвер, 13 вересня, на пляжу «Пушкінський». Сьогодні у прес-центрі «Нової Доби» організатори заходу та представники Департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР розповіли про головні сюрпризи свята.

Як зазначає директор Департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР Сергій Воронов, торік вже організовували подібний проект, у межах якого відбулася посвята першокурсників у студенти. Свято зібрало понад 1 000 гостей.
– У той день торік ще йшов дощ, проте попри погодні умови, захід залишив лише приємні емоції й незабутні враження, – каже Сергій Воронов. – Мета – об’єднати всю студентську молодь у межах одного захоплюючого й актуального проекту, який організовують безпосередньо молоді люди. Запрошуємо всіх студентів, музикантів та ді-джеїв, партнерів і решту молодіжних громадських організацій, які готові з нами співпрацювати. Ми неодноразово зауважували, що у Департаменті освіти і гуманітарної політики завжди відкриті двері для цікавих проектів і креативних ідей. Я дуже радий, що до нас почала йти молодь із новими ідеями для того, щоб щось змінювати у нашому місті.

Свято стартує о 17.00 зі спортивних ігор і цікавих інтерактивів. О 18.00 варитимуть кашу (безкоштовно). О 19.00 – офіційна частина, після якої відкриють вечірку з музикою. О 22.00 розпочнеться посвята першокурсників. Як проходитиме посвята організатори поки що тримають у таємниці. Окрім розважальної програми на заході проведуть різноманітні квести, профорієнтаційні лекторії тощо. Увечері на гостей чекає величезне багаття із піснями під гітару. Захід безалкогольний.

– На сьогодні з нами активно співпрацює ЧНУ ім. Богдана Хмельницького, Східно-Європейський університет, Інститут банківської справи, Черкаська медична академія та коледжі, – розповідає Іван Іскімжі, в.о. голови студентської ради ЧДТУ, один із організаторів «StudCheParty». – Історія цього свята вже нараховує чотири роки. Спочатку її проводили на пляжі біля ЧДТУ. Торік вечірка вперше відбулася на пляжі «Пушкінський». Враховуючи той досвід, об’єднавшись зі студентськими радами Черкас, ми організовуємо цьогоріч подібне свято, але хочемо зробити його масштабнішим, із унікальною посвятою першокурсників. Буде музика, багаття, багато дарунків. Ми впевнені, що гостей буде велика кількість. Також хочемо подякувати партнерам, без яких би не відбувся цей захід – це Черкаська міська рада, ГО «Нові люди», «Любимый город», КП «Дирекція парків». Чекаємо всіх студентів міста!

– У Черкасах гарні студентські традиції, проте зазвичай вони не виходять за межі самих університетів. Ось такі заходи дають можливість об’єднатися усім студентам міста й області, створити концепції майбутнього, – додає Володимир Півненко, голова студентської ради при Черкаській ОДА. – Сподіваємося, що захід покладе початок певним традиціям для Черкащини, які повторюватимуть із року в рік. Ми докладаємо зусиль, аби студенти не тільки навчалися, не лише намагалися зробити всесвіт кращим, а й брали безпосередню участь у політичній і громадській діяльності, а також й мали можливість відпочити.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x