Загибеллю риби в Росі займуться на міжобласному рівні

Загибеллю риби в Росі займуться на міжобласному рівні

Черкащина ініціює розгляд питання щодо стану річки Рось на міжобласному рівні, залучивши до активної роботи профільні структури центральних органів влади, а також Київщину, Вінниччину й Житомирщину. Про це сказав перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль у ході робочого візиту до Корсунь-Шевченківського. Тут спільно з обласними службами й управліннями, районною владою та громадськістю провели нараду стосовно ситуації, що повторно сталася на Росі днями. Нагадаємо, вже вдруге за останніх кілька тижнів у водоймі масово гине риба. Про це інформує Черкаська ОДА.

За словами першого заступника, самотужки область не в змозі вирішити це питання, бо воно є комплексним для 4 областей:

– Саме тому, за результатами попередньо проведених в ОДА нарад, ми спрямували офіційні звернення до Держводагентства та Мінекології України з тим, аби якомога швидше провести міжобласну нараду щодо екологічного стану Росі. Ми розуміємо, що річка, приміром, зарегульована в Київській області. Крім цього, постає питання функціонування локальних очисних споруд в Білій Церкві, Богуславі. Звісно, очевидним фактором впливу на стан Росі є й температурний режим, що сягає високих позначок улітку. У будь-якому випадку вирішення цієї проблеми вимагає комплексного підходу, оскільки часткове, в межах певних територій, дає результат лише на певний час.

Представники обласних та районних служб поінформували про здійснені на сьогодні заходи та висловили пропозиції щодо подальших дій. Своє бачення озвучили в ході наради й представники громадськості та місцеві депутати. Присутні одержали відповідні доручення. Зокрема й рекомендації щодо необхідності звернення до наукових установ з пропозицією перегляду правил експлуатації водних об’єктів та спецрежимів водокористування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x