У Каневі пройде Кубок козацької слави

У Каневі пройде Кубок козацької слави

У жовтні в Каневі вдруге пройде боксерський турнір. Нагадаємо, 2 вересня 2017 року у Каневі було засновано відкритий турнір із боксу – Кубок козацької слави імені Дмитра Байди-Вишневецького. Відкривали захід почесні гості: Київський міський голова, український боксер, Чемпіон Світу з боксу, Герой України Віталій Кличко, громадський діяч, президент міжнародного фонду #SOSмайбутнє Наталія Заболотна, голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, Канівський міський голова Ігор Ренькас, президент Федерації боксу в Черкаській області Сергій Тищенко та інші. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Історія заснування у Каневі боксерського турніру досить цікава. Так, за сприяння Н.Заболотної громадська ініціатива #SOSмайбутнє закликала людей з усієї України фотографуватися з табличками #SOSмайбутнє на фоні об’єктів гуманітарної сфери, доля яких викликає занепокоєння: на фоні замків, які знищуються, закритих культурних центрів, сільських шкіл, спортивних закладів, що руйнуються.

Серед перших світлин, які отримали організатори, було фото канівського спортивного клубу «Спарта», де у підвальному приміщенні на саморобних знаряддях займалися юні спортсмени. Вони повідомили, що десяток років займаються в своєму клубі та досягають хороших результатів. Саме з цього клубу вийшли десятки чемпіонів України та Європи.

«Ми дуже любимо бокс, – писали вони. – І хочемо мати титульний ринг. Ми знаємо, що це дуже дорого, але він нам потрібен задля того, щоб показувати нові результати».

Поспілкувавшись з братами Кличками, було вирішено організувати благодійний аукціон, на який вони виставили свої боксерські рукавички з автографами. Це дало змогу, окрім тренувального рингу й спеціального знаряддя, подарувати ще й титульний ринг. І саме ця подія дала поштовх започаткувати боксерський турнір.

Цьогоріч вже другий відкритий турнір із боксу – Кубок козацької слави імені Дмитра Байди-Вишневецького – проходитиме у п’ятницю, 5 жовтня, у Канівському міському будинку культури. Початок заходу об 11.00.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x