У Черкаському національному відзначили Міжнародний день грамотності

У Черкаському національному відзначили Міжнародний день грамотності

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відзначили Міжнародний день грамотності. Організатори — науковці кафедри українського мовознавства та прикладної лінгвістики навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій. Про це інформує прес-служба закладу.

– Заходи до Дня грамотності стали доброю традицією в нашому інституті. Викладачі та студентство організовують їх, щоб наголосити на важливості грамотної людини для суспільства, – зазначила завідувач кафедри українського мовознавства та прикладної лінгвістики, професор Ганна Мартинова.

У межах Міжнародного дня грамотності відбувся семінар, на якому було обговорено новий проект українського правопису. Висловити свою думку мали змогу й студенти інституту, взявши участь у бліцопитуванні. Цьому питанню був також присвячений випуск радіогазети.

Об’єднало всіх студентів написання диктанту «Отчий дім». За словами викладачів кафедри українського мовознавства та прикладної лінгвістики, диктант покликаний виховати повагу до батьків, рідного дому та землі. За результатами його написання визначені переможці – найграмотніші студенти ННІ УФСК. Серед них: Олена Тищенко (3-Б) – 1-ше місце, Валерія Люлько (4-Б) – 2-ге місце, Тетяна Загурулько (1-А), Оксана Савич (1-А), Аніта Данєва (1-А), Юлія Зубанченко (4-Б) – 3-тє місце.

– Такі заходи потрібні студентству. Ми разом із викладачами підтвердили, що грамотним бути не лише необхідно, а й модно. Грамотність — це показник нашої свідомості та нашого «Я», — поділилася враженнями переможниця конкурсу Олена.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x