Землю вартістю понад 3 млн грн повернуть державі

Господарський суд Черкаської області задовольнив позов Золотоніської місцевої прокуратури про розірвання договору оренди земельної ділянки державної власності в Драбівському районі площею понад 15 га, вартістю більш як 3 млн грн з підстав невиконання його умов. повідомляють в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Прокуратура встановила, що в 2017 році селянське господарство, отримавши в оренду земельну ділянку та використовуючи її у власних цілях, не виконало умови договору в частині повної та своєчасної сплати орендної плати й проведення нормативно-грошової оцінки землі. Зокрема, упродовж поточного року до бюджету селищної ради орендна плата за землю взагалі не сплачувалася.

З метою поновлення інтересів держави в бюджетній сфері в особі місцевої територіальної громади та подальшого ефективноо використання землі прокурор звернувся до суду з відповідним позовом, який задоволено судом.

Крім того, у ході судового розгляду справи відповідачем добровільно сплачено заборговану орендну плату. Наразі завдяки втручанню прокуратури інтереси держави поновлено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x