На виставці в Черкасах рятувальники провели роз’яснювальну роботу для школярів

На виставці в Черкасах рятувальники провели роз’яснювальну роботу для школярів

Рятувальниками Черкащини у тісній співпраці з освітянами постійно здійснюються профілактично-пізнавальні заходи, направлені на профілактику дитячого травматизму. Один з видів цієї роботи – проведення екскурсій на пожежно-рятувальній виставці Управління ДСНС України у Черкаській області. Про це інформує прес-служба У ДСНС України в Черкаській області.

Так, 12 вересня в рамках Місячника безпеки життєдіяльності та напередодні професійного свята «Дня рятівника», співробітники Управління ДСНС провели пізнавальну та цікаву екскурсію для учнів третіх класів загальноосвітньої школи №28 міста Черкаси.

Зустріч дітей та рятувальників розпочалася із теоретичної частини, під час якої співробітник виставки Тимофій Андрійчук нагадав школярам основні правила безпечної поведінки. Спілкуючись із дітворою, Тимофій Іванович наголосив на основних причинах виникнення пожеж, правилах безпеки на дорозі та вдома. Діти уважно слухали екскурсовода та ставили багато питань на які отримали вичерпні та ґрунтовні відповіді. По завершенню першої частини екскурсії, присутні переглянули підготовлений відеоролик про роботу рятувальників, саперів, водолазів, хіміків…Служби порятунку «101».

Далі діти перейшли до зали з експонатами, де дізнались як розвивалась пожежна охорона регіону та ознайомили із зразками пожежного обладнання і одягу бійців пожежно-рятувальної служби. Школярі на власні очі побачили, як надходить сигнал про пожежу та здійснюється оповіщення населення.

Під час екскурсії учні мали змогу побачити макети застарілих боєприпасів часів війни, а також зразки сучасних вибухонебезпечних предметів замасковані під звичайні предмети.

Загалом зустріч школярів та рятувальників пройшла в досить дружній та позитивній атмосфері. Головне, що діти дізналися багато цікавого, нового та корисного для себе.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x