На Тальнівщині повернули землю площею понад 43 га

На Тальнівщині повернули землю площею понад 43 га

Державі повернули земельну ділянку площею понад 43 га. Повідомляють в прес-службі прокуратури Черкаської області.
За результатами розгляду апеляційної скарги заступника прокурора Черкаської області апеляційним судом Черкаської області задоволено позов Звенигородської місцевої прокуратури про визнання незаконними й скасування наказів Держземагентства та договорів оренди земельних ділянок загальною площею понад 43 га, наданих громадянину для ведення фермерського господарства в адміністративних межах однієї з сільських рад Тальнівського району.

У суді прокурором повною мірою доведено факт неправомірного, без проведення земельних торгів, надання спірних земельних ділянок в оренду фізичній особі для ведення фермерського господарства. При цьому, вказана особа намірів використовувати отриману землю для потреб фермерського господарства не мала, відразу передавши її в суборенду вже існуючому приватному сільськогосподарському підприємству, керівником якого він являється, з метою уникнення конкурентних засад отримання права на оренду земельних ділянок.

Звернувшись до суду з відповідним позовом, прокуратура відреагувала на грубе порушення закону та державних інтересів, допущене при наданні земель державної власності на позаконкурентних засадах.

Тальнівським районним судом у задоволенні позовної заяви прокурора відмовлено, однак прокуратура області оскаржила судове рішення в апеляційній інстанції.

На цей час накази Держземагентства, договори оренди земельних ділянок визнані незаконними. У подальшому будь-яка особа може реалізувати своє право на оренду земельних ділянок, а держава очікує пропозиції щодо ефективного використання землі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x