Шполянський елеватор вартістю понад 145 млн грн повернули державі

Шполянський елеватор вартістю понад 145 млн грн повернули державі

У державну власність повернули цілісний майновий комплекс Шполянського елеватора вартістю понад 145 млн грн. Повідомляють в прес-службі прокуратури Черкаської області.
Прокуратура Черкаської області захистила інтереси держави в суді апеляційної інстанції щодо відновлення права державної власності на майно Шполянського елеватора вартістю понад 145 млн грн, незаконно переданого у приватну власність.

Так, Київський апеляційний господарський суд підтримав принципову позицію прокурора на захист державних інтересів і залишено в силі рішення господарського суду Черкаської області, постановлене в травні поточного року за результатами повторного розгляду справи, яким задоволено позов прокуратури Черкаської області щодо скасування незаконно оформленого права приватної власності на спірне нерухоме майно провідним оператором зернового ринку держави.

Нагадаємо, що прокуратура Черкащини за виявленим фактом вибуття з державної власності майнового комплексу Шполянського елеватора в судовому порядку підтвердила право державної власності на вказаний об’єкт за державою в особі Кабінету Міністрів України.

Справу розглядали суди неодноразово, що ускладнило процес повернення нерухомості до державної власності. Після спрямування Вищим господарським судом України справи на новий судовий розгляд прокуратура повторно довела законність своїх вимог в господарському суді Черкаської області. Однак, відповідач, не погодившись з рішенням суду, оскаржив його в апеляційному порядку.

Однак, суд апеляційної інстанції взяв до уваги доводи прокуратури та, враховуючи грубі порушення закону й інтересів держави, у задоволенні апеляційної скарги відповідачу відмовив.

Таким чином, зміну форми власності державного майна визнали незаконною, право державної власності на майновий комплекс вартістю понад 145 млн грн підтвердили за Кабінетом Міністрів України. На цей час судове рішення вступило у законну силу.

Також зазначимо, що за аналогічними позовами прокуратури Черкащини щодо повернення державі майна елеваторів в двох справах остаточно прийнято рішення суду касаційної інстанції. Поточного року Верховним Судом поставлено остаточну крапку та визнано обґрунтованими доводи прокурора про відновлення права державної власності на майно Христинівського елеватора вартістю майже 4,5 млн. грн. і державне майно Уманського елеватора вартістю понад 66,5 млн грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x