Організатори «Fortunа – Fest Kids» розповіли, що чекає черкащан на фестивалі

Організатори «Fortunа – Fest Kids» розповіли, що чекає черкащан на фестивалі

У прес-центрі «Нової Доби» Нодарі Росопідзе, директор Черкаського Палацу молоді, зі своєю командою презентував дитячий театральний фестиваль «Fortunа – Fest Kids».

Дитячий фестиваль відбудеться у рамках святкування Дня міста Черкаси (15 вересня) у дитячому парку. Це відбуватиметься вперше, раніше в обласному центрі не було подібних дитячих фестивалів.

– Саме дитячий фестиваль Фортуна в Черкасах вперше, відбуватиметься він у рамках «Фортуни» для дорослих, – зазначив Нодарі Росопідзе. – Це можливість дати сцену дитячим театральним колективам, котрі хочуть показати себе. Це можливість акторам-початківцям підвищити свій рівень акторської майстерності, сценічної мови, пластики, обмінятися досвідом, знайти нових друзів та реалізувати творчі ідеї. А глядачі, у свою чергу, матимуть змогу поринути в атмосферу творчої свободи талановитих учасників.

П’ятнадцять дитячих колективів виступатимуть на відкритій сцені в Черкаському дитячому парку. Вік учасників фесту різноманітний. Будуть представлені учасники двох груп: молодша група – з 6 років та старша – з 16 років.
Керівник театру «Маска» Олена Кириченко, яка прийшла на презентацію разом зі своїми вихованками також братимуть участь у фесті. Вони вважають, що такий захід має відбуватися щороку в місті, тому що він дає можливість колективам показати себе на загал.

Організатори «Fortunа – Fest Kids» розповіли, що чекає черкащан на фестивалі

Володимир Радько цьогоріч є не лише співорганізатором фестивалю, він також представляє ляльковий театр.
– Це дуже символічно, коли професіонали співпрацюють з аматорами. Я півжиття співпрацюю з маленькими дітками, люблю бачити як вони радіють власним успіхам, – зазначив він. –Тож я думаю, що і батьки, і самі діти мають відчути успіх виступу на сцені, почути оплески глядачів, зарядити аудиторію позитивом і отримати натхнення для майбутніх власних звершень.
Олександр Мінаєв, відомий фотограф також приєднався до організації фестивалю. Він вбачає можливість зробити цікаві світлини і водночас дати змогу повчитися репортажної зйомки власним учням.
Організатори фестивалю обіцяють цікаве і видовищне дійство за участі юних талантів і запрошують усіх доєднатися завтра, у суботу, 15 вересня у Черкаському дитячому парку . Початок об 11 годині.
– Цьогоріч фестиваль відбуватиметься вперше, тому попрошу поставитися лояльно, – попрохав Нодарі Росопідзе. – Конкурсних змагань не буде, але будуть подарунки усім учасникам. Наступного разу обов’язково будуть місця, – пообіцяв на останок директор Черкаського Палацу молоді.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x