10 правил чистоти для кухні

10 правил чистоти для кухні

Як підтримувати порядок на кухні і витрачати на це мінімум часу? Для цього потрібно знати кілька нескладних правил, дотримувати яких значно легше і простіше, ніж постійно витрачати час на генеральне прибирання.

1. Сухі губки й чисті ганчірки
Мікроби найчастіше накопичуються саме на губках для миття посуду та ганчірках для протирання столу. Тому після кожного використання їх бажано очищати від жиру та залишків їжі, добре віджимати і класти (вішати) на таке місце, де вода з них легко може стікати.

2. Порядок на підвіконні
Варто розчистити поверхню підвіконня, прибрати з нього габаритне кухонне начиння. Можна залишити дрібні предмети, які не будуть перешкоджати надходженню світла в приміщення.

3. Гарні штори
Штори на кухні забруднюються частіше, ніж в інших приміщеннях. Тому їх рекомендують прати раз на місяць або хоча б сезон, щоб вони завжди радували своїм зовнішнім виглядом.

4. Правило горизонтальних поверхонь
Чим менше на горизонтальних поверхнях предметів, тим чистішим і більшим здається приміщення. Дотримуватися цього дуже просто, варто відразу прибирати продукти й посуд на свої місця, вчасно протирати стіл від крихт або крапель води.

5. Щомісячна ревізія
Бажано раз на місяць переглядати всі кухонні шафки, повністю все витягати з них, протирати їхню поверхню вологою і сухою ганчірками, позбуватися зайвого (прострочених продуктів, посуду із тріщинами).

6. Сяюча плита
Кухонну плиту найкраще протирати після кожного приготування їжі, якщо в цьому виникає необхідність. Легше прибрати ці неприємні сліди відразу, ніж дати їм засохнути, а ще гірше – налипнути новому пилу та бруду.

7. Гора посуду
Гора брудного посуду має не дуже приємний вигляд, тому не варто його накопичувати. Значно простіше відразу помити одну тарілку або кілька ложок, аніж складати їх одна на іншу, а потім витрачати чимало часу, щоб перемити все.

8. Віник у допомогу
Підмітати на кухні необхідно щодня, тому що під час приготування на підлогу падають часточки продуктів. Деякі господарки беруться за віник після кожного готування їжі, і це правильно. Так сміття не буде розноситися по всій квартирі, до того ж значно приємніше готувати в чистій кімнаті.

9. Холодильник без запаху
Щоб не доводилося постійно розморожувати і вимивати холодильник, потрібно вчасно викидати зіпсовані продукти, герметично впаковувати ковбасу, салати та інші продукти (страви), а також періодично протирати полички холодильника вологою ганчіркою. Також від неприємного запаху допоможуть позбутися кілька таблеток активованого вугілля або дрібка соди, насипана в блюдце.

10. Вологе прибирання
Найкращий спосіб освіжити приміщення – провести в ньому вологе прибирання. Раз на тиждень на кухні потрібно мити підлогу зі спеціальним засобом, який здатний справлятися з жировими плямами. Кілька разів на тиждень, а влітку можна і щодня, підлогу просто протирають вологою ганчіркою, щоб у приміщенні було свіжо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x