Гарбузова олія: користь та шкода

Гарбузова олія: користь та шкода

«Зелене (чорне) золото» – так ще називають олію із гарбузового насіння. Цей унікальний продукт із багатим хімічним складом позитивно впливає на стан організму. Косметологія, медицина, кулінарія – це далеко не всі сфери, де використовують гарбузову олію.

Продукт отримують за допомогою прямого віджиму гарбузового насіння. Олія відрізняється специфічним запахом, смаком, має світло-коричневий або темно-зелений відтінок. Широку сферу застосування цього засобу пояснюють його багатим складом, до якого входять вітаміни, мінеральні елементи, Омега-3 і Омега-6, а ще флавоноїди, токофероли, антиоксиданти та фосфоліпіди.

Олія із гарбузового насіння – дієтичний продукт, який допоможе вивести з організму шлаки і токсичні речовини, відрегулювати водно-ліпідний баланс. Використовувати його можна при гінекологічних та урологічних патологіях. Корисним засіб буде і для дитини. Додавання в щоденне меню гарбузової олії є відмінною профілактикою застуди, інфекцій і вірусних хвороб.

Активні компоненти гарбузової олії позитивно впливають на стан органів ШКТ, покращують якісний склад жовчі й нормалізують її відтік. Доведена користь цієї олії і для печінки: гарбузове насіння сприяє регенерації клітин, має потужну гепатопротекторну властивість. Також олія надає ранозагоювальну, м’яку проносну дію, допомагає знизити кислотність шлункового соку, покращує стан пацієнта при патології системи травлення (гастрити, коліти, виразкова хвороба).

Гарбузова олія корисна і для шкіри. Вона допомагає прибрати синці під очима. Використовувати засіб вкрай просто: нанести невелику кількість продукту масажними рухами на шкіру обличчя. Змивати не потрібно, адже шкіра гарно вбирає засіб, не залишаючи після себе неприємного жирного блиску. Масло гарбуза можна додавати в крем для обличчя, бальзами і маски. Воно зволожує, живить, знімає почервоніння і усуває відчуття печіння після сонячного опіку, загоює тріщини на губах. Завдяки вираженим протизапальним і антибактеріальним властивостям продукт ефективний при акне, різних висипаннях на шкірі.

Максимальна добова норма – 65 гр. Перевищувати її лікарі не рекомендують. Якщо після вживання продукту ви помітили почервоніння і дрібні висипання на шкірі, з’явилася нудота, блювота, курс потрібно негайно припинити. Такі прояви трапляються рідко, але про них треба знати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x