Основні правила обрізки герані

Основні правила обрізки герані

Якщо пеларгонія вже багато років живе у вашому будинку, і ви помітили, що квіти стали не такими яскравими та маленькими, варто її обрізати.
Щоб правильно обрізати герань, потрібно враховувати тип квітки. Вона може бути багаторічна й однолітня. Однолітню рослину обрізати не обов’язково. Це слід робити тільки для зміни форми рослини. Багаторічна пеларгонія потребує обрізки 2 рази на рік – навесні й восени. Обрізка не тільки декорує зовнішній вигляд, вона сприяє зародженню великої кількості великих суцвіть і збільшує тривалість їхнього цвітіння.

Обов’язково враховуйте особливості типу рослини. Герань може мати маленьке основне стебло, розростаючись завширшки низько над землею, може мати спадаючі гілки, а може тягнутися вгору через високе стебло. Ви не зможете кардинально змінити форму крони шляхом обрізки. Спроби зробити це можуть призвести до загибелі рослини.

Головна мета обрізки абсолютно будь-якої рослини, як куща, так і дерева – це проріджування крони. Це призводить до кращої вентиляції, поглинання більшої кількості вологи та сонячного світла. Для такого «звільнення» куща від зайвих паростків потрібно видалити всі гілки, спрямовані всередину крони, даючи волю тільки тим, що ростуть назовні. Правильно і вчасно обрізаючи герань, ви можете досягти довгого й пишного цвітіння.

Інструмент при обрізці має бути гострим і чистим. Ніж або секатор обов’язково потрібно знезаразити окропом, спиртом або спеціальним антибактеріальним засобом. Руки теж повинні бути чистими, щоб інфекція з інших рослин не потрапила у квітку.

Зрізати стебла потрібно біля листяного вузлика, а рану обов’язково змастити вугіллям або посипати порошком кориці. Щоб відновити сили рослини після операції, не забудьте про «підживлення». Герань любить азотовмісні добрива.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x