Черкаські сміливці підкорили «Крутий спуск»

Черкаські сміливці підкорили «Крутий спуск»

Удруге креативні перегони на саморобних машинах без двигунів та будь-якої електроніки відбулися 15 вересня у межах святкування Дня міста. Абсолютним переможцем «Крутого спуску-2018» визнали команду «Маховик». Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
Цьогоріч у «Крутому спуску» взяли участь 14 команд. Черкасці змайстрували свої «тачки» із різного матеріалу: пенопласту, металу, пластика, дерева тощо. У змаганнях презентовані: «Офіс на колесах», тачка-матрац, електромобіль «Тесла», «Божевільний локомотив», «літак» з мікрофоном та гвинтом та багато інших конструкцій. Деякі автори вирішили здивувати глядачів спецефектами, тому долали дистанцію із димовими шашками.

– Свій автомобіль ми розробили з двох дитячих велосипедів. Минулого року ми теж змагалися на цій машині, проте нам довелося її дещо вдосконалити. Насамперед, переробили рульове керування. На процес «вдосконалення» ми витратили близько двох місяців. Це як вид мистецтва, адже ми створюємо щось нове, – зазначив водій «Маховика» Анатолій Волинець.

Учасник Артем Фіалковський поділився історією створення «Офісу на колесах»: «Ми саме так уявляли свою машину. Якось побачили по телебаченню, як на подібних змаганнях хлопці спускалися на письмовому столі. Ця ідея здалася нам цікавою. Ми дещо переробили, але вийшло дуже незвично. Люди підходять із здивованими очима і більшість не розуміє, як на такій «тачці» можна їхати».

Долучилися до цього заходу і медійники, які презентували невеликий «літачок». Представниця їхньої команди, продюсерка Черкаської філії Суспільного мовлення Олена Баніна зауважила, що ця неординарна подія користується серед жителів міста значною популярність та об’єднує людей: «Суспільне» – це не тільки виробництво програм, а й командний дух. Навіть якщо ми не переможемо, хоча будемо на це надіятися, то отримаємо заряд бадьорості та насолоди від участі в змаганнях».

Оцінювали учасників у трьох номінаціях — «Найкреативніший», «Найшвидший» та «Неспинний». За умовами змагань, «тачка» не повинна перевищувати 2 м у ширину, 4 м в довжину та 2 м у висоту. Має важити не більше ста кілограм, а також повинні бути гальма, рульове кермо і не більше одного учасника в автівці. Судили гонщиків: байкер та організатор мотофесту «Тарасова гора» Ашот Арушанов, журналіст Валентин Чернявський, модель Анна Соколова, представник страхової компанії Наталія Нефедова, а також представник організаторів та керівник автоклубу «Черкаси» Андрій Яроменко.

– Цього року представлені цікаві «тачки», серед них, на мій погляд, п’ять найкреативніших. На дистанції розташовані два трампліна, які доволі високі. Цікаво чи всі машини «виживуть», адже є доволі хиткі конструкції, – поділився своїми побоюваннями Валентин Чернявський, а також додав, що очікує побачити безліч посмішок та задоволених людей, адже це нереально крутий захід.

Найшвидшою, за судівським рішенням, стала команда «Маховик», друге місце зайняли «ВелоТЕМП», третє – «Матрац». У номінації «Неспинний» золото вибороли «ВелоТЕМП», срібло – «Матрац», а бронзу – «Маховик» .Найкреативнішою стала команда «Крафт Байк», друге місце отримала команда «Офіс на колесах», третє –«Маховик».

– Мені дуже сподобалися перегони. Це прикольно та креативно. Сто відсотків треба проводити й надалі змагання саморобних машин. Такі заходи цікаві не тільки дорослим, а й дітям, – поділився враженнями глядач Віталій Чернишов, який прийшов на свято разом із доньками.

Глядачка Емілія Шадная додала, що цьогоріч машини, які брали участь у перегонах, справді цікаві та креативні. Деякі дуже запам’яталися своїм дизайном. «Крутий спуск» та інші заходи приносить радість та створює святкову атмосферу.

Дар’я Роженкова

Фоторепортаж із заходу можна подивитися тут

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x