Демобілізованим бійцям на Черкащині пропонували роботу

Демобілізованим бійцям на Черкащині пропонували роботу

Задля сприяння зайнятості демобілізованих військовослужбовців, ознайомлення їх з діяльністю, умовами роботи та актуальними вакансіями на підприємствах області в приміщенні Черкаської обласної ради відбувся ярмарок вакансій. Захід організовано Черкаським обласним та міським центрами зайнятості, районною філією ОЦЗ спільно з Центром допомоги учасникам антитерористичної операції. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської ОДА.

Під час ярмарку військові мали можливість проконсультуватися з фахівцям служби зайнятості щодо питань працевлаштування, професійного навчання за сприяння служби, стажування безпосередньо на робочому місці. Також всі бажаючі вчилися складати резюме, відеорезюме, пройшли профдіагностичне тестування з метою професійного самовизначення. У разі зацікавлення пропозицією роботи, військові особисто поспілкувалися з роботодавцем та пройшли попередню співбесіду.

Для колишніх учасників АТО роботодавці пропонували найрізноманітніші посади – це і інспектор прикордонної служби, водій автотранспортних засобів, лікар хірург, інспектор патрульної поліції, вантажник, фрезерувальник, стропальник, слюсар із складання металевих конструкцій, газозварник, ливарник пластмас, начальник дільниці, інженер-конструктор, електромонтер, бетоняр, машиніст крана, кухар, аудитор, вантажник, юрисконсульт, стрілець, командир відділення, оператор котельні, черговий пульту та багато інших.

Зауважимо, рівень працевлаштування військових в області вищий, ніж у цілому по Україні і становить в регіоні 28 %, а по Україні – 24,6 %.

У результаті проведеного ярмарку вакансій 50 захисників країни отримали послуги служби зайнятості, 20 пройшли профдіагностичне тестування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x