Магістри-філологи ЧНУ вчилися слухати музику слова

Магістри-філологи ЧНУ вчилися слухати музику слова

«Найперше музика у слові», – зазначав Поль Верлен. Суть естетичної природи поезії полягає в перетворенні зорових, слухових, смакових, нюхових, дотикових вражень від реальної дійсності на пізнавальні і виражальні моделі – образи.Студенти-магістранти навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розвивали вміння бачити ці образи та відчувати ритм осені й відтворювати їх у вірші. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби навчального закладу.

Таким креативним було заняття з курсу «Теорії віршування», яке провела професор кафедри української літератури та компаративістики Лідія Кавун.

Студенти, сповнені позитивних емоцій, захоплено фантазували на тему осені, природи, читали поезію.

– Можливість здійснити спроби віршувати, передати багатоголосся черкаської осені через хореографію слова – таким було наше заняття. Приємно, що вдалося вдосконалити теоретичні знання основ віршування і застосувати їх на практиці: в невимушеній атмосфері, в гармонії з природою, – ділиться враженнями магістрантка Анна Свитка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x