У Городищі створили інклюзивний центр для дітей з особливими потребами

У Городищі створили інклюзивний центр для дітей з особливими потребами

Відкриття комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» 12 вересня відбулося у Городищі. Напередодні заклад відвідав перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль, ознайомився з матеріальним забезпеченням та організацією роботи. Інклюзивно-ресурсний центр надаватиме підтримку родинам і дітям з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років, щоб забезпечити їхнє право на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти в умовах закладу за місцем проживання, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та забезпечення системного кваліфікованого супроводу, учнів та вихованців Городищенського району.

– Діяльність центру забезпечують 6 педагогічних працівників: директор, 2 вчителі-логопеди, вчитель-дефектолог, практичний психолог, вчитель-реабілітолог, – розповіла директор КК «Інклюзивно-ресурсний центр» Світлана Воротило. – Крім того, приміщення і кабінети наповнили сучасними меблями та приладдям, що створює комфортні умови для навчання. Нині інклюзивним навчанням у Городищенському районі охоплені 23 дітей (21 дитина навчатиметься в закладах загальної середньої освіти і 2 – дошкільної освіти). Хоча потреби значно більші. В районі 508 дітей з особливими потребами. Тому запрошуємо батьків та педагогів до співпраці. Відвідати наш «Інклюзивно-ресурсний центр» можна щоденно з 8.00 до 17.00, вихідні дні: субота, неділя. Плануємо, що щотижня у нас займатимуться 50–70 дітей. Наша адреса: м. Городище, площа Миру, 4, телефон 2-17-58.

Заробітна плата працівників «Інклюзивно-ресурсного центру» нараховуватиметься за рахунок освітньої субвенції. Створення умов та обслуговування приміщень – за рахунок місцевого самоврядування. Також 107 тис грн виділено державних коштів на обладнання.

Володимир ЧОС

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x